Hava Durumu

Başkan Aydın'dan önemli mesaj: Her canlı bir engelli adayı

Bursa Yenişehir Belediye Başkanı Davut Aydın, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle, ilçedeki engelli bireyler ve aileleriyle bir araya geldi. Her canlının bir engelli adayı olduğunu belirten Başkan Aydın, empatinin önemine değindi.

Haber Giriş Tarihi: 04.12.2019 18:17
Haber Güncellenme Tarihi: 04.12.2019 18:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Başkan Aydın'dan önemli mesaj: Her canlı bir engelli adayı

Allah'ın herkesi ayrı bir güzellik ve özellikte yarattığını söyleyen Başkan Davut Aydın, "Doğuştan gelen bazı farklılıklarımız olmasına karşın sonradan yaşanan bir takım olaylar da engelli olarak hayata devam etmemize etkendir. Yani aslında her doğan canlı birer engelli adayıdır. Bu bilinçle hayata bakar ve empati yaparsak engelli kardeşlerimizin ve ailelerinin yaşadığı zorlukları anlamış oluruz" dedi.

'ENGELLER EL BİRLİĞİYLE AŞILACAK'

Engelli bireylerin kendilerine Allah'ın emaneti olduğunu vurgulayan Başkan Aydın, şunları söyledi: "Engelli kardeşlerimizin hayatlarını kolaylaştırmak, sağlık, spor, sosyal yaşam, eğitim ve ekonomik hayatta yetenekleri ve alışkanlarına uygun aktivite ve işlere yönlendirmek için çeşitli projeler ve düzenlemeler yapmak ve bu projelerin çeşitliliğini artırmak bizlerin görevidir. Artık günümüzde sosyal ve ekonomik hayatın içinde daha fazla yer alan engelli kardeşlerimiz eğitimden, iş hayatına, sosyal yaşamdan spora kadar pek çok alanda ülkemizi temsil ederek önemli başarılar kazanmaktadırlar. Kalbimizde sevgi, saygı, empati ve şefkat olduğu sürece yani insanı insan yapan değerleri kaybetmediğimiz sürece bizlere engel yoktur. Var olan fiziki engeller de elbirliğiyle aşılacaktır. Bu duygularla; nefes aldığımız sürece her birimizin birer engelli adayı olduğunu unutmadan, 3 Aralık Dünya Engelliler Gününü kutluyor, sevgiyle tüm engelleri birlikte aşacağız diyorum."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.