Hava Durumu

Başkan Bozbey'den sert sözler: 'Kesinlikle af yok'

Nilüfer Belediye Meclisi'nde konuşan Başkan Mustafa Bozbey, kaçak yapılarla ilgili mücadelede kararlı olduklarını belirterek,  "Kaçak yapılarla ilgili kesinlikle af yok. Seçime bir gün kala da yıkılabilir, iki gün kala da yıkılabilir" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 03.05.2018 11:44
Haber Güncellenme Tarihi: 03.05.2018 11:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Başkan Bozbey'den sert sözler: 'Kesinlikle af yok'

Nilüfer Belediye Meclisi, Mayıs ayı olağan toplantısını Nilüfer "Barış Meclisi"nde gerçekleştirdi. Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'in başkanlığında toplanan Nilüfer Belediye Meclisi'nde, maddelere geçilmeden önce Nisan ayında yapılan çalışmalar hakkında bilgi verildi. Nilüfer'de kaçak yapılaşmayla mücadele konusunda bilgi veren ve bu konuda kararlı olduklarını belirten Başkan Mustafa Bozbey, sert uyarılarda bulundu.

TEVESSÜL ETMESİNLER

Kaçak yapılar konusunda asla taviz vermeyeceklerini belirten Başkan Bozbey, "Vatandaşlarımız kaçak yapılaşmaya tevessül etmesinler. Kurum olarak kesinlikle af yok. Biz hukuka uygun hareket etmeye çalışıyoruz. Bazen süre uzuyor, bazen sıkıntılar yaşıyoruz ama sonuçta mutlaka o binalar yıkılacaktır. Vatandaşlardan talebimiz, yapmayın. Mutlaka yıkılacak o bina, sizin paranız sokağa gidecek. Kaçak yapılan binalar  seçime bir gün kala da yıkılabilir, iki gün kala da yıkılabilir, mutlaka yıkılacak. Böyle bir şeye izin vermemiz mümkün değil" diye konuştu.

İZİN VERMEYECEĞİZ

Tarım arazilerini işletmelere kiraya verenlere de uyarılarda bulunan Bozbey, "Bu kentin kirlenmesine müsaade etmememiz gerekiyor. Üstelik bunlar tarım arazilerinde yapılan uygulamalar. Bu kişilere yerlerini kiralayanlar gelecek olan cezalara şimdiden hazırlıklı olsun. Altından kalkamayacakları cezalar olabilir. Kiralamayacaksınız, kiralamayın da. Özellikle Çalı ve Alaaddinbey civarında maalesef hem görüntü hem de çevre kirliliği oluşturuyorlar. Bunlara asla izin vermeyiz, vermeyeceğiz de. Bunu çok net söylüyorum" dedi.

GÖLYAZI'DA YAŞANANLAR

Gölyazı Mahallesi'nde devam eden altyapı çalışmalarının yol açtığı sıkıntıya da dikkat çeken  Başkan Bozbey, sorunların giderilmesi için çaba gösterdiklerini belirtti. Başkan Bozbey, "Özellikle dört yıldır altyapı kurumlarının her biri bir yıl öteledi. Bu nedenle ne yolları yapabildik ne de diğer hizmetlerimizi gerçekleştirebildik. Maalesef orada istediğimiz sonucu alamıyoruz. Binlerce insan geliyor ve neden yapmıyoruz diye bizleri eleştiriyor ama müsebbibi altyapı kurumlarıdır. Altyapı kurumlarının hepsini şikayet ediyorum. Dört yıldır bu altyapı çalışmaları öylesine devam ediyor.Valiliğimiz ve Büyükşehir Belediyesi ile dayanışma içerisinde buraya girilecek ve gereken yapılacak. Önümüzdeki yıl gelenler biraz daha mutlu olacak. Tüm hizmetlerin tamamı üst yapısıyla beraber tamamlandığında Gölyazı'ya gitmek ayrıcalık ve keyif olacak" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.