Hava Durumu

Başkan Bozbey: Kümese de fabrikaya da kentsel dönüşüm verildi

İnşaat mühendisleri, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'e gerçekleştirdikleri ziyarette kentsel dönüşümü masaya yatırdı. Başkan Bozbey konuyla ilgili "Kentsel dönüşüm için biz gereken teklifi verdik" derken mühendisler de Nilüfer Belediyesi ve Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılıklı adım atılmasını gerektiğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 16.02.2018 11:28
Haber Güncellenme Tarihi: 16.02.2018 11:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Başkan Bozbey: Kümese de fabrikaya da kentsel dönüşüm verildi

Bursa'nın özellikle Nilüfer ilçesinde yoğun bir şekilde uygulanan kentsel dönüşüm çalışmalarında yaşanan sıkıntılar gündemi meşgul etmeye devam ediyor. Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'i ziyaret eden inşaat mühendisleri, kentsel dönüşümde yaşanan sıkıntı için destek istedi. Ayrıca Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Nilüfer Belediyesi tarafından atılacak karşılıklı adımlarla orta noktada buluşulması gerektiğini savundu.

2012 yılından itibaren, her ortamda kentsel dönüşümün kaos çıkaracağını ifade ettiğini belirten Başkan Bozbey, "Yıllarca kentsel dönüşümün olma ihtimalinin çok zayıf olduğunu, kaos çıkacağını, sıkıntı oluşturacağını ve nasıl olmasını gerektiğini anlattım. Kümese de kentsel dönüşüm verildi, fabrikaya da verildi. Vatandaş arsanın içine kulübe yapmış, buraya kentsel dönüşüm yapıldı. Kentsel dönüşümün amacı, yaşanan bir sitede gerçekten deprem yönetmeliğine uymuyorsa buranın yıkılıp yeniden yapılmasıdır. Ama bunu da hiç kusura bakmasın orada oturanlar, cebinden bir miktar harcamalı. Böyle bir durumda kentin kirleneceğini her defasında ifade ettim. Nitekim geldiğimiz nokta bu" diye konuştu.

Kentsel dönüşümle ilgili çoğu zaman Nilüfer Belediyesi'nin yanında olmaya gayret ettiklerini belirten mühendisler ise, "Maalesef yaşanmayınca olaya siyasi olarak bakılıyor. Yaşanınca da iş işten geçmiş oluyor. Çok büyük bir problem. Yaklaşık 300'e yakın dosya var. Büyükşehir'in bir adım atması lazım. Nilüfer Belediyesi tarafından da bir adım atılmalı. Orta noktada buluşulması gerekiyor" dedi.

Başkan Bozbey ise son olarak, "Ben teklifimi verdim. Plan revizyonu olmadan olmaz" ifadelerini kullandı.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.