Hava Durumu

Başkan Dündar'dan Doğanbey açıklaması!

Asansörleri Osmangazi Belediyesi ekipleri tarafından mühürlenen Doğanbey Toplu Konutları sakinlerinin isyanı üzerine Başkan Dündar'dan açıklama geldi.

Haber Giriş Tarihi: 26.12.2017 14:35
Haber Güncellenme Tarihi: 26.12.2017 14:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Başkan Dündar'dan Doğanbey açıklaması!

Dün asansörlerinin kapatılmasıyla şoke uğrayan Doğanbey sakinleri için bugün Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'dan açıklama geldi. 22 katlı apartmanlarda asansörlerin belediye ekipleri tarafından güvenlik gerekçesiyle kapatılması üzerine Başkan Dündar, hizmete sunulacak asansörlerin tescili, yıllık periyodik kontrollerini yapma ve gerektiğinde hizmet dışı bırakma görevinin kanunla belediyelere verildiğini ifade etti.

"SÜRE VERİYORUZ"

Dündar şöyle devam etti: "Ülkemizde asansör kazaları sebebiyle sık sık üzücü olaylar yaşanabiliyor. Bu kazaları önlemek için belediye olarak denetimlere önem veriyoruz. Belediyemizce asansör denetimleri, yetkili firma tarafından yılda bir kez zorunlu olarak yapılıyor. Denetime tabi tutulan asansörler, kullanıma uygun bulunmadıkları takdirde denetim firması tarafından revizyon çalışması yapılarak uygun hale getirilmesi için bina yönetimlerine süre veriliyor. Bu süre sonunda uygun hale getirilmeyen asansörler hizmet dışı bırakılıyor."

"DUYARSIZ DAVRANDILAR"

Doğanbey Toplu Konutları'ndaki 23 blokta bulunan asansörlerin 2017 yılının Ocak ayında yetkili firma tarafından yapılan ilk denetimlerde kullanıma uygun olmadığının tespit edildiğini belirten Dündar, "Bu konuyla ilgili olarak bina yöneticilerine rapor halinde bilgi verilmiştir. Verilen kanunî süre sonunda sadece 2 blokta 5 adet asansör kullanıma uygun hale getirilmiştir. Değişik zamanlarda yapılan denetimlerde uygun hale getirilmeyen asansörler hizmet dışı bırakılmış ve akabinde ilgili yönetimler belediyemize başvurarak izin talebinde bulunmuşlardır. Birçok kez süre verilerek asansörlerin kullanıma uygun hale getirilmesi istenmiştir. Ancak, bina yönetimlerinin duyarsızlığı ile bu süreler sonunda da asansörler kullanıma uygun hale getirilmediğinden, can güvenliği göz önüne alınıp, asansörler hizmet dışı bırakılmıştır. Bina yöneticilerinin, asansörlerde revizyon çalışması taahhüdü vermeleri üzerine asansörler, ek süre verilerek açılmıştır" diye konuştu.

3 BİN 640 ADET ASANSÖR DENETLENDİ

Başkan Dündar, son zamanlarda yaşanan asansör kazaları neticesinde ilçe genelinde vatandaşların can ve mal kayıplarını önlemek maksadıyla Osmangazi Belediyesi tarafından yıl içinde 3 bin 640 adet asansörün denetlendiğini ve kullanıma uygun olmayan 519 asansörün hizmet dışı bırakıldığını sözlerine ekledi.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.