Hava Durumu

Başkan Dündar: Kent Meydanı Bursa'nın buluştuğu yer olacak

Büyük İstanbul depreminin 18. Yıldönümünde NTV'ye konuşan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, belediye olarak uygulamaya geçtikleri kentsel dönüşüm hakkında bilgi verdi.

Haber Giriş Tarihi: 17.08.2017 16:08
Haber Güncellenme Tarihi: 17.08.2017 16:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Başkan Dündar: Kent Meydanı Bursa'nın buluştuğu yer olacak

Büyük zararı olan 17 Ağustos depreminin üzerinden 18 yıl geçtiğini hatırlatan Başkan Dündar, "Bursa ve Türkiye olası depreme hazır mı?" sorusuna şu şekilde yanıt verdi:

"İnsanlar İstanbul depreminin ardından biraz tedirgin oldu elbette. Van depreminden sonra ise çalışmalar daha da ciddi şekilde devam etti. Biz de Osmangazi Belediyesi olarak Kentsel Dönüşüm konusunda ciddi çalışmalar yapıyoruz. Belediyelerin depreme dayanıklı konutlar üretmesi çok önemli. Kentsel dönüşüm projesi çerçevesinde zemin etütleri yapılarak binaların sağlamlılığı araştırılıyor. Bunun sonucunda 12 farklı bölgede çalışmalar başlattık. Ovaları koruyarak, çevreye zarar vermeden bu çalışmaları nasıl yürütebiliriz bunun üzerinde çalıştık.  Soğanlı, Kent Meydanı, Demirkapı gibi yerleşim yerlerinde titizlikle bu çalışmaları yürütüyoruz. Zemini zayıf olan yerlerde depreme dayanıklı konutlar üretmeye devam ediyoruz. Hedefimiz bundan sonra da bu çalışmalarımızın ileriye doğru devam etmesi..."

Bursa'da hızlı büyüme sonucu plansız yapılaşmaların ortaya çıktığını, bunun da kentsel dönüşümü mecbur kıldığını ifade eden Başkan Dündar, cadde genişletme, yeşil alanlar ortaya çıkarma, meydan yapımı gibi çalışmalar yürüttüklerini belirtip, buralara ciddi harcamalar yapıldığını söyledi.

"Deprem anında acil toplanma yerleri var mı?" sorusu üzerine Dündar, parkların, otoparkların, meydanların, yeşil alanların yapıldığını belirtip, "Kamulaştırmaların çoğu bu amaca yönelik.  Meydanların yapılması, insanların yaşam kalitesinin artması önemli. Vatandaşların da belediyelerle işbirliği yapması büyük önem arz ediyor" ifadelerini kullandı.

Kent meydanında kaliteli bir çalışma yaptıklarını belirten Dündar, "Orada da kamulaştırma yapıp yıkımlarını gerçekleştirdik.  Kent Meydanı Bursa'nın buluştuğu yer olacak" dedi.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.