Hava Durumu

Başkan Dündar: Köylerimiz cazibe merkezi haline geldi

Bursa'da Avdancık ve Seçköy'ü ziyaret eden Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, "Köylerin sorumluluk alanımıza girmesiyle yatırımlarımızı daha da hızlandırdık. Yatırımlarımızla birlikte cazibe merkezi olan köylerimizde şehre göç durdu diyebiliriz" ifadelerini kullandı.

Haber Giriş Tarihi: 23.09.2019 13:24
Haber Güncellenme Tarihi: 23.09.2019 13:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Başkan Dündar: Köylerimiz cazibe merkezi haline geldi

Osmangazi Belediyesi'nin sorumluluk alanına girmesinin ardından birçok hizmetin adresi olan köylere gezilerini sürdüren Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Avdancık ve Seçköy kırsal mahallelerini ziyaret etti. Başkan Dündar, her iki mahalleyi ziyareti sırasında bir araya geldiği vatandaşların sıcak ilgisiyle karşılaştı. Vatandaşlar ile sohbet edip mahallelerdeki sıkıntılara ve vatandaşların taleplerine kulak veren Dündar, kendisine iletilen talepleri tek tek not alarak, ihtiyaç duyulan hizmetlerin yapılacağını söyledi.

Osmangazi sınırları içerisinde yer alan 27 köyün 2014 yılında çıkarılan Bütünşehir Yasası'nın ardından mahalle statüsüne geçerek Osmangazi Belediyesi'nin sorumluluk alanına girdiğini hatırlatan Dündar, "Bizler 2014 yılından önce sorumluluk alanımızda olmamasına rağmen her yıl gerçekleştirdiğimiz Osman Gazi'yi Anma ve Bursa'nın Fethi Şenlikleri çerçevesinde düzenlediğimiz köy kınası ve düğünü ile köylerimize çeşitli hizmetler götürdük. Sorumluluk alanımıza girmesiyle birlikte de yatırımlarımızı daha da hızlandırdık. Köylerimize park ve spor sahaları inşa ettik. Hizmet binaları ve meydanlar yaptık. Köylerimizin yollarını yeniledik. Köylerimiz artık herkesin yaşamak isteyeceği yerler oldu. İnsanlar şehrin stresinden uzaklaşmak istediklerinde köylere kaçıyor. Yatırımlarımızla birlikte cazibe merkezi olan köylerimizde şehre göç durdu diyebiliriz. Artık insanlar şehirden köye göç ediyor. Bu da bizim köylerimiz için ne kadar önemli çalışmalara imza attığımızı gösteriyor" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.