Hava Durumu

Başkan Dündar: 'Tower Plaza yıkılacak'

Osmangazi Belediyesi Nisan Ayı Olağan Meclis Toplantısı'nda konuşan Başkan Dündar, "Çarşamba'da kentsel dönüşüm şart. Buradaki Tower Plaza yıkılacak. Bölgedeki kamu kurumlarının da başka yerlere taşınması ve buradan başlayarak dönüşümün ilk adımının atılması lazım" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 04.04.2018 16:42
Haber Güncellenme Tarihi: 04.04.2018 16:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Başkan Dündar: 'Tower Plaza yıkılacak'

Osmangazi Belediyesi Nisan Ayı Olağan Meclisi, Başkan Mustafa Dündar başkanlığında toplandı. İlçeyle ilgili meselelerin masaya yatırıldığı toplantıda, Başkan Dündar'ın Çarşamba'da kentsel dönüşümün gerekliliğiyle ilgili çıkışı dikkat çekti. Dündar, "Çarşamba'da kentsel dönüşüm şart. Buradaki Tower Plaza yıkılacak. Bölgedeki kamu kurumlarının da başka yerlere taşınması ve buradan başlayarak dönüşümün ilk adımının atılması lazım" dedi.

SOMUNCU BABA'DA DURUM

Dündar, meclis üyelerine Somuncu Baba Evi ve Fırını'nda yürütülen çalışmalar hakkında da bilgiler verdi. Somuncu Baba Evi'nin restorasyon çalışmalarına 2013 yılında başladıklarını belirten Başkan Dündar, "Çalışmaların birinci kısmını oluşturan çilehane ve fırın bölümünün restorasyonunu 2016 yılında tamamlayarak Ramazan ayının ilk iftarıyla ziyaretçilere açtık. Bu yıl da ramazan ayının ilk iftarını yine Somuncu Baba Evi ve Fırını'nda yaparak ikinci bölümü de hizmete açmayı planlıyoruz" dedi.

İNANÇ TURİZMİNİN MERKEZİ OLACAK

Somuncu Baba Evi'nde yürüttükleri çalışmalara devam edeceklerini belirten Başkan Dündar, "Yapılan bir çalışma bir diğer çalışmayı da tetikliyor. Bölgedeki tüm tarihi dokunun ortaya çıkmasına vesile oluyor. Somuncu Baba Evi'nin ikinci bölümünde yürütülen rekonstrüksiyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından Somuncu Baba Camii'ne kadar uzanan bölümdeki 7 evin kamulaştırmalarını yaparak, Somuncu Baba Evi ile Somuncu Baba Camii'ni birleştireceğiz. Bu çalışmamız o bölgenin inanç turizmi merkezi olmasına vesile olacak" diye konuştu.

CEVAT ASA ADAY MI OLACAK?

Öte yandan Toplantıda AK Parti Grup Sözcüsü Fethi Yıldız'ın, 'adaylık' iddiası da gündeme oturdu. MHP'li Meclis Üyesi Cemil Aydın'a 'tek kişilik ordu' benzetmesi yapan Yıldız, "Onun çalışmaları ve muhalefet anlayışı belediyemizin hizmetlerine katkı sağlamıştır. Bu konuda Cemil Aydın'ı ben ve Cevat Asa kıskanıyor. Cemil Aydın konuşmaya başlayınca tüm basın ilgi gösteriyor. Ancak Cevat Asa'ya basın ilgi göstermiyor. Anladığımız kadarıyla Cevat Asa CHP'den Osmangazi Belediye Başkanlığına aday olacak. Hayırlı olsun. Bu performansla olabilir ama bizim oyumuzu alamaz" ifadelerini kullandı.

ZEYTİNLİK KATLİAMI

Ayrıca Meclis'te YeniDönem gazetesinin 'Resmen cinayet' başlığıyla duyurduğu Selçukgazi'deki zeytinlik katliamı da gündeme geldi. CHP Grubu, söz konusu çevre katliamıyla ilgili, "Böyle katliamlara karşı belediye olarak daha duyarlı olmalıyız. Selçukgazi'deki bu katliamın takipçisi olalım" diyerek belediye yönetimini hassasiyete çağırdı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.