Hava Durumu

Başkan Erdoğan'dan flaş mesajlar: 'Şahlandırma sözü veriyoruz'

Beştepe'de düzenlenen 'Cumhurbaşkanlığı Göreve Başlama Töreni'nde konuşan Başkan Erdoğan, "Bugün yeni bir başlangıç yapıyoruz" dedi. 'Her alanda çok büyük hamleler yapacaklarını' söyleyen Erdoğan, "Cumhuriyetimizi yeni bir yönetim anlayışıyla şahlandırmanın sözünü veriyoruz" ifadelerini kullandı. Erdoğan, ayrıca Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde meydana gelen tren kazası nedeniyle halk oyunları, lazer ve ışık gösterilerini iptal etti.

Haber Giriş Tarihi: 09.07.2018 18:54
Haber Güncellenme Tarihi: 09.07.2018 18:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Başkan Erdoğan'dan flaş mesajlar: 'Şahlandırma sözü veriyoruz'

Cumhurbaşkanlığı Göreve Başlama Töreni, yeni sistemin ilk Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne gelmesiyle başladı.Başakn Erdoğan törende dünya liderlerine seslendi.

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

Ülkemiz tarihinin bu en önemli gününde bizimle beraber olduğunuz için her birinize teşekkür ediyorum. 24 Haziran sürecinde şahsımı bu göreve layık gören vatandaşlarıma teşekkür ediyorum.

BİZİ DOĞRU YOLA SEVK ET

Rabbime yalvarıyorum. Bizleri bu güne ulaştıran Rabbime şükrediyorum. Göğsümüzü genişlet, hayır işlerimizi kolaylaştır. Halka hizmet için bir güzel yolculuğa hazırlanıyoruz. Ya Rab, bizi kibir, haset, haksızlık ve zulümden beri ve muhafaza eyle. Bizi tuzaklardan koru. Sen ki her şeye gücü yetensin. Bu milleti bir kez daha zaferle müjdele Ya Rabbi. Bu yolculuğu hayırlara vesile eyle. Bizi doğru yola, kendilerine nimet verdiklerinin yoluna sevk et.

Bugün çıktığımız kutlu yolculuğu Türkiye için milletimiz için hayırlara vesillere eyle Rabbim. Evet 4 yıl sonra bir kez daha aynı duygularla Amin diyorum. Rabbim nasip etti bir kez daha milletiğimiz tevecühüyle bu göreve geldim. Üstelik bu defa yürütme organın tüm yetkilierlyie birlikte geldim. Rabbim milletimize ve tüm insanlığımıza yapacağımız hizmetlerle yolumuzu aydınlatsın.

Aziz milletim, değerli dostlarım 40 yılı aşkın süredir siyasetin içindeyim. Biz siyaseti hep milletimize hizmet için yaptık. Hamdolsun milletimiz bizi hiçbir zaman yalnız bırakmadı. 24 Haziran'da bir kez kendisine hizmet üzere bizi seçti. Sadece bize oy verenlerin değil 81 milyonun tamamının cumhurbaşkanı olduğumuz bilinciyle milletimize layık olmaya çalışacağız.

YENİ BİR YÖNETİM MODELİNE GEÇİYORUZ

Şairin dediği gibi bütün iyi kitapların sonunda meltemi selden esen soluğu senden olan yeni bir başlangıç var. Bugün burada sizlerin huzurunda yeni bir başlangıç yapıyoruz. Demokrasi arayışımızın 95 yıllık cumhuriyet tarihi boyunca yaşadığımız denemelerin çok ötesinde yeni bir yönetim modeline geçiyoruz. Geçmişte yol açtığı kaoslar nedeniyle ülkemize bedeller ödeten sistemi geride bırakıyoruz.

MİLLETİME TEŞEKKÜR EDİYORUM

Terör saldırılarından ekonomik tuzaklara kadar her türlü sıkıntıyı yaşamış bir siyasetçiyim. Türkiye Osmanlı'dan beri tarihinde ilk defa kritik bir yol ayrımıyla milletimizin özgür iradesiyle gerçekleştirmiştir. Bu vesileyle pazar günü 2. yıl dönümüne ulaşacağımız 15 Temmuz darbe girişimine karşı olan istiklaline sahip çıkan milletime şükranlarımı sunuyorum. Aynı şekilde darbenin hemen ardından Meclis'te yapılan anayasa değişikliği halk oylamasında kabul ederek destek veren milletime teşekkür ediyorum. Cumhurbaşkanlığı forsumuzda temsil edilen 16 devletimiz çok geniş bir coğrafya kurulmuş, büyümüş ve tarihe karışmıştır.

TÜM TUZAKLARI BOZDUK

Bugün burada milletimize 95 yıllık cumhuriyetimizi yeni bir yönetim anlayışıyla şahlandırmanın sözünü veriyoruz. Milletimizin bize sağladığı bu imkanı güçlü meclis, güçlü hükümet, güçlü Türkiye için yola koyuluyoruz. Tek millet demiştim, tek bayrak, tek vatan, tek devlet demiştik. Hamdolsun milletimizin bizimle birlikte bu 4 ülkeye sıkı sıkıya sarıldığını gördük. Millet olarak bir olduk iri olduk diri olduk kardeş olduk ve hep birlikte Türkiye olduk. Böylece tüm tuzakları bozduk.

Bundan sonra bize düşen medeniyetimizin inşaası için kaybettiğimi zamanı geri kazanmak için çalışmaktır. Bugün Bismillah diyerek adımını attığımız yeni başlangıcımızın ilk imtihanı 2023 hedeflerine ulaşmak olacaktır. Bizden sonraki nesillere kendi vizyonlarını gerçekleştirecek bir Türkiye bırakmayı hayal ediyoruz.

CUMA GÜNÜ KABİNEMİZİN İLK TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ

Yeni dönemde Türkiye demokrasiden temel hak ve hürriyetlere ekonomiden büyük yatırımlara kadar her alanda daha iyiye gidecektir. Hep söylediğimiz gibi bizim gönül sınırlarımızın hududu yoktur. İşte buradaki şu manzara gönül sınılarımızın genişliğinin en somut örneğidir. Dostluğumuz ve kardeşliğimiz için sizlere bir kere daha teşekkür ediyorum.

Bu gece kabinemizi açıklayarak icraatlarımıza başlıyoruz. Yarın devlet geleneklerimize uygun şekilde önce Azerbaycana sonra KKTC'ye ilk ziyaretlerimizi yapacağız. Cuma günü kabinemizin ilk toplantısını gerçekleştireceğiz.

TREN KAZASI NEDENİYLE GÖSTERİLER İPTAL 

Tekirdağ Çorlu ilçesinde medyana gelen kaza nedeniyle törenimizin halk oyunları, lazer ve ışık gösterilerini iptal ettim. Kazada ölen kardeşlerimize Allahtan rahmet diliyorum. Yaralı kardeşlerimize acil şifalar diliyorum. Kalın sağlıcakla.

"Cumhurbaşkanlığı Göreve Başlama Töreni"ne 22 devlet başkanı, 28 başbakan ve parlamento başkanı ile 6 uluslararası örgütün genel sekreteri katılıyor.

ÖZEL BASTIRILAN '1 LİRALAR' HEDİYE EDİLECEK

Misafirlere, darphane tarafından özel bastırılan ve arka yüzünde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi ve törene ilişkin enstantanelerin bulunduğu 1 liralardan hediye edilecek. Bu özel paraların bir kısmı da tedavüle sokulacak. Ayrıca tören gününe özel pul bastırılacak

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.