Hava Durumu

Başkan Erdoğan müjdeyi Zambiya'dan verdi!

Resmi temaslarda bulunmak üzere gittiği Zambiya'da açıklamalarda bulunan Başkan Recep Tayyip Erdoğan,  Türk Hava Yolları'nın Zambiya'ya direkt olarak seferlerinin başlayacağını belirtip, bu vesileyle iki ülke arasındaki ticaretin gelişeceğini ifade etti.

Haber Giriş Tarihi: 28.07.2018 16:51
Haber Güncellenme Tarihi: 28.07.2018 16:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Başkan Erdoğan müjdeyi Zambiya'dan verdi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Zambiyalı mevkidaşı Edgar Lungu heyetler arası görüşme öncesi ortak basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar:

TBMM'de Zambiya Dostluk Grubumuz bulunmaktadır. Tabii Zambiya Ulusal Meclisi'nde de bir dostluk grubu oluşturulmasını özellikle bekliyoruz. Böylece parlamentolar arası ilişkilerimizi düzenli ve sağlam bir çerçevede ilerletebiliriz.

DOĞRUDAN UÇUŞLAR BAŞLAYACAK

Ticari ilişkilerimize ivme kazandırmak amacıyla çabalarımızı sürdürmeliyiz. 7.Ulusal Kalkınm Planı Çerçevesinde öncelik verdiğimiz alanlarda iş birliğini ilerletebiliriz. Aralık başı gibi Zambiya uçuşlarını başlatacağız. Bu Zambiya'nın turizmde bir patlama yapmasını sağlayabilir. Türkiye ile Zambiya'nın iş birliği potansiyeli yüksektir. Tarım teknolojisi konusunda iş birliği için kararlı adımlar atabiliriz.

Askeri makamlar arasındaki temasların devamında yarar bulmaktayız. Bu çerçevede 30 Nisan-3 Mayıs 2019 tarihlerinde İstanbul'da düzenlemeyi planladığımız Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı'na (İDEF) Zambiya'nın da katılmasından memnuniyet duyarız. Zambiya'nın savunma sanayii ihtiyacının karşılanması için iş birliği yapabiliriz.

ÖNEMLİ ZİYARETLER

Güney Afrika temaslarının ardından Zambiya'ya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kenneth Kaunda Uluslararası Havalimanı'nda Zambiya Cumhurbaşkanı Edgar Chagwa Lungu tarafından resmi törenle karşılandı. Ardından Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabristanı'nı ziyaret etti. Ardından Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda baş başa ve heyetler arası görüşmelere katılacak. Cumhurbaşkanı Lungu tarafından Taj Pamodzi Otel'de onuruna verilecek resmi yemeğe katılacak olan Erdoğan, daha sonra Zambiya Kurucu Cumhurbaşkanı Dr. Kenneth Kaunde'ye nezaket ziyaretinde bulunacak.

EMİNE ERDOĞAN YAVRU ASLANLARI SEVDİ

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Güney Afrika Cumhuriyeti ziyareti sırasında yavru aslanları sevdiği fotoğraf karelerini sosyal medya hesabından paylaştı.

Emine Erdoğan, sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabından, eşi Cumhurbaşkanı Erdoğan'a eşlik ettiği Güney Afrika Cumhuriyeti ziyareti sırasında gittiği Johannesburg'daki Aslan Park'ta çekilen fotoğrafları paylaştı. 

RENKLİ KARŞILAMA

Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, uçaktan inişlerinde Zambiya Cumhurbaşkanı Lungu ve eşi Esther Lungu tarafından karşılandı. Erdoğan ile Cumhurbaşkanı Lungu'nun tören alanındaki yerlerini almalarının ardından iki ülke milli marşları 21 pare top atışı eşliğinde çalındı. Erdoğan'ın tören kıtasını denetlemesinin ardından bir kez daha İstiklal Marşı çalındı.

Karşılamada Zambiya Dışişleri Bakanı Joseph Malanji, diğer bakanlar, Zambiya'nın Ankara Büyükelçisi Joseph Chilengi, Türkiye'nin Lusaka Büyükelçisi Şebnem İncesu ve büyükelçilik personeli de yer aldı. Erdoğan ile Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Mehdi Eker ile MHP Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir de Lusaka'ya geldi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.