Hava Durumu

BASKF Başkan adayı Cem Gençoğlu: 'Değişim olmadan gelişim olamaz'

16 Ekim'de yapılacak BASKF seçimlerinde başkanlık yarışında Osman Kılıç ile çekişecek olan Cem Gençoğlu, 'Amatörlerde köklü değişim' sinyali verdi. Türkiye'nin en faal bölgelerinden birinin Bursa olduğunun altına çizen Gençoğlu, öncelikli hedeflerinin başında yer alan Amatör Evi'ni Bursa Nilüfer'de yapmak istediğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 14.10.2018 10:09
Haber Güncellenme Tarihi: 14.10.2018 10:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
BASKF Başkan adayı Cem Gençoğlu: 'Değişim olmadan gelişim olamaz'

-Cemal EKENTOK-

Kısa adı BASKFD olan Bursa Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Derneği kurucularından ve Konfederasyon Başkanvekillerinden Sinan Gençoğlu'nun oğlu Cem Gençoğlu.

Sporcu bir aileden geliyor. Dayısı Bursaspor Kulübü'nün eski unutulmaz başkanlarından Salih Kiracıbaşı. Bursaspor Kulübü Divan Kurulu üyesi. 1964 Bursa doğumlu. Evli ve 2 çocuk babası. Bursa Erkek Lisesi'nde Altan Kutucu, Engin Sungur, Bülent Denizligil ile birlikte basketbol oynadı.

Spor ile geçen bir yaşam sonrasında BASKFD'de başkan adayı oldu. 2012'de ilk kez aday olan Cem Gençoğlu, o dönem çok az bir oy farkı ile başkanlık yarışını Cemal Vardar'a kaybetmişti.

Şimdi Cem Gençoğlu, yepyeni bir ekiple başkanlık yarışında Osman Kılıç'ın rakibi oldu. Bursa'da 235 amatör spor kulübünden 3'er delege olmak üzere tam 705 kişi oy kullanacak.

Cem Gençoğlu ve ekibi ile bir söyleşi gerçekleştirdik. Seçimler için bir hayli iddialı konuşan Cem Gençoğlu, "Değişim olmadan, gelişim olamaz" diyerek amatör spor kulüpleri adına yapmak istediklerini anlatırken,  köklü bir değişimin sinyalini verdi.

 1980 yılında babası Sinan Gençoğlu ile birlikte hazırlanan tüzüğün üzerinden 38 yıl geçtiğine dikkat çeken Cem Gençoğlu, "38 yıl önce yapılmış bir tüzüğümüz var. Bu tüzüğün günümüze göre yapılması gerekiyor. En azından seçimler sezon başlamadan önce gerçekleşirse gelecek sezonun programı da daha sağlıklı yapılır" dedi.

Bursa'da grupların bugüne kadar yanlış yapıldığının altını çizen Gençoğlu, "Süper Lig'de 25, 1. Küme'de 74, 2. Küme'de ise 53 takım bulunuyor. Aslında 1. Küme'deki 74 takım sayısı abartılı. 1. Küme'nin 53, 2. Küme'nin ise 74 takımlı olması gerekiyor. Ben ve arkadaşlarımın öncelikli hedefi Bursa'da diğer kentlerde olduğu gibi 'Amatörler Evi' yapmak" şeklinde konuştu.

Sayın Gençoğlu seçim sürecindeki çalışmalarınız ve hedefleriniz nelerdir?

"Bursa, sporcu havuzu olarak Türkiye'de eşi ve benzeri olmayan bir durumda ama bu doğru kullanılmadığı için başarıya yansımıyor. Biz arkadaşlarımızla yola çıkarken önce gençlik, sonrasında da kulüplerimizin selametini düşündük. Kulüp ziyaretlerimizde, adaletli dağıtım, adaletli davranma üzerinde durduk ve bu nedenle bizlere güvendiler.

 Ligleri düzenleyeceğiz. İstanbul'da haftada 750 maç oynanıyor. Ligler ağustos ayında başlamıyor. 15, 19 bitti. 4 kategori kaldı Bursa'da. Seneye yayarsınız. Işıklandırma ile yapılabilir. 5 günü geçerse devamsızlık, teşekkür takdir alamayacak. Maç mı önemli çocukların istikbali mi? Bunu düşünerek hareket edecek, geleceğimizi heba etmeyeceğiz.

 Ligler daha net olacak. Statü ile alakalı kimse kimseyi aramayacak. BASKF resmi internet sitesinden yayınlanacak. Sürekli statü değiştirmeyeceğiz. 1. Küme'den 2. Küme'ye aktarmalar var. Çok yaşanıyor. Çıkan takımların ertesi sene oyuncuları geri gidiyor. Para ödeyemiyorlar. Aynı oyuncularla farklı takımlar mücadele ediyor. Bu nedenle takımlarımız atılım yapamıyor. Sadece Federasyon'un para kazanması için takımlara bu zulmü yapma hakkımız yok. Amatör ruhtan uzaklaşıyor, takımlarımızı büyük yük altına sokuyoruz. Buna izin vermeyeceğiz. Federasyon'un kasasını değil, kulüplerimizi düşüneceğiz.

Bizden beklentilerin büyük olduğunun farkındayız. Seçim sonrasında, delegeler bizlerden yana kanaat kullanırsa, verdiğimiz sözleri sırasıyla yerine getireceğiz. En önemli çalışmamız ise istişare olacak. İstişare yapılmadan bir günde statü değişmeyecek, takımlarımız planlamalarını buna göre yapacak. Bizde küslük olmayacak. Bugüne kadar emek verenlere de teşekkür edeceğiz. 16 Ekim Salı Günü Saat 17.00'de Bursa Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda yapılacak genel kurulumuz, amatör futbol camiasına hayırlı olsun."

Sayın Cem Gençoğlu verdiğiniz bilgiler için teşekkür ediyoruz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.