Hava Durumu

'Bay Kemal öyle korktu ki'

CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun, Doğu Kudüs'teki konsolosluğun büyükelçiliğe çevrilmesi çağrısına yanıt veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bizim şu anda başkonsolosluğumuz bile büyükelçi ile temsil ediliyor. Fiili olarak biz bu işi yapmışız. O günler yakın büyükelçiliğimizi ayrıca da orada açacağız" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 17.12.2017 15:06
Haber Güncellenme Tarihi: 17.12.2017 15:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
'Bay Kemal öyle korktu ki'

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Karaman İl Başkanlığı Kongresi'nde konuştu, önemli mesajlar verdi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, "Doğu Kudüs'te konsolosluğumuz var. O konsolosluğu büyükelçiliğe çevirin" sözlerine yanıt veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Çıkmış Kemal konuşuyor diyor ki 'Orası Filistin'in başkenti olarak ilan edilmeli' diyor. Zaten biz çoktan ilan ettik fakat şu anda işgal altında olduğu için oraya gidip büyükelçiliğimizi açamıyoruz. Bizim şu anda başkonsolosluğumuz bile büyükelçi ile temsil ediliyor. Fiili olarak biz bu işi yapmışız. Ama inşallah o gün de yakın bizim bizzat resmi olarak da Allah'ın izniyle o günler yakın büyükelçiliğimizi ayrıca da orada açacağız" dedi.

HER YERİN GÜÇ OLSA NE OLUR?

Konuşmasında ABD'ye de tepki gösteren Erdoğan, "Senin her yerin güç olsa ne olacak? ABD tüm ülkeye ne diyor? "Nükleer başlıklı silahınız olmayacak." Ey Trump, senin silahların ne olacak? Dünyaya "Silahları gömün, yok edin" diyorsun. Kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz. Ülkemizin önünde 2 yol var: Ya boyun eğeceğiz, ya mücadele edeceğiz. Türkiye, ya paryalığa rıza gösterecek ya da bağımsızlığına sıkı sıkıya sarılacaktır" diye konuştu.

ACIMAK YOK

Erdoğan, konuşmasında FETÖ'yle mücadeleye de değindi. "Acımak yok acırsak acınacak hale geliriz" diyen Erdoğan, "Son FETÖ'cü de hukuk önünde hesap verene kadar bu katil sürüsünün peşini bırakmayacağız. Nereye sığınırlarsa sığınsınlar nefesimizi daima enselerinde hissedecekler. Elbette tarih Muhammed gibi ezanına bayrağına sahip yiğitleri de sayfalarına kaydediyor" ifadelerini kullandı.

BAY KEMAL ÖYLE KORKTU Kİ...

15 Temmuz darbe gecesi CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun 'korktuğunu' söyleyen Erdoğan, "O kişi Atatürk Havalimanı'nda öyle korktu ki adamları tanklara gittiler onlarla konuştular onlarla anlaştılar. Bay Kemal otomobiline bindi Bakırköy Belediyesi'ne gitti. Oturdu oradan maç seyretmeye başladı çayı kahvesi geldi darbeyi izliyor. Otellere baktık oteller doluydu dedi bizim otel boştu gelseydin" diye konuştu.

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.