Hava Durumu

Bayram vaazında 'Keşke Kurtuluş Savaşı'nı kaybetseydik' diyen imamla ilgili flaş gelişme!

Gaziantep' bir camide kaydedilen görüntülerde bayram namazı için camiye gelen cemaate seslenen imam, Kurtuluş Savaşı'nı kastederek, "Keşke o savaşı kaybetseydik, sonra kazanıp Osmanlı'yı yeniden kurardık" dedi. Cemaat tarafından çekilen görüntüleri ihbar kabul eden Gaziantep Valiliği, konuyla ilgili soruşturma başlatıldığını ve imamın açığa alındığını duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 04.06.2019 13:08
Haber Güncellenme Tarihi: 04.06.2019 13:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bayram vaazında 'Keşke Kurtuluş Savaşı'nı kaybetseydik' diyen imamla ilgili flaş gelişme!

Gaziantep Şahinbey'de bayram namazına katılan bir vatandaş tarafından kaydedilen görüntüler sosyal medyada büyük tepki çekti. İyinacar Camii'ne bayram namazı için gelen vatandaşlar, imamın skandal ifadelerini sosyal medyada paylaştı.

Türk kurtuluş mücadelesinin dönüm noktaları olan İnönü ve Sakarya zaferleri için "Hepsi yalan" diyen imam, Kurtuluş Savaşı içinse, "Keşke kazanmasaydık." dedi.

Şanlı Sakarya ve İnönü zaferleri için hepsi yalan diyen imam, şu ifadeleri kullandı:

"İnönü'de, Sakarya'da şöyle zafer kazandık, böyle zafer kazandık. Hepsi yalan. Keşke o savaşı kaybetseydik, sonra kazanıp Osmanlı'yı yeniden kurardık"

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Görüntülerin sosyal medyada yayılması ve tepki çekmesinin ardından Gaziantep Valiliği olayla ilgili yaptığı açıklamada imamla ilgili soruşturma başlatıldığını duyurdu. 

Valilikten yapılan açıklamada "İlimiz Şahinbey ilçesi İyinacar Camisinde bayram namazında yapılan vaazla ilgili sosyal medya ve basında yeralan haberler üzerine soruşturma başlatılmıştır" ifadeleri kullanıldı. 

AÇIĞA ALINDI

Daha önce imam hakkında soruşturma başlatıldığını duyuran Gaziantep Valiliği'nden yeni bir açıklama geldi. Açıklamada imamın açığa alındığı belirtildi: 

"İlimiz Şahinbey ilçesi İyinacar Camisi'nde bayram namazında yapılan vaazla ilgili sosyal medya ve basında yer alan haberler üzerine idari soruşturma başlatılmış, ilgili görevli bu kapsamda açığa alınmıştır" 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.