Hava Durumu

BBDSK büyük düşünüyor

Bölgesel Basketbol Bayanlar Ligi'nde mücadele eden Bursa Basketbolu Destekleyen Spor Kulübü, üç yıl içinde Bayanlar Süper Ligi hedefini yakalamaya kararlı.

Haber Giriş Tarihi: 15.11.2017 11:08
Haber Güncellenme Tarihi: 15.11.2017 11:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
BBDSK büyük düşünüyor

Engin AKSÖZ

Yeni bir heyecanla ve bir ilki başarma amacıyla yola çıkan Bursa Basketbolu Destekleyen Spor Kulübü,  mücadele ettiği Bölgesel Bayanlar Basketbol Ligi F Grubu'nda ilk iki haftayı kayıpsız tamamlayıp, zirveye göz dağı verdi. Erkek egemen Bursa basketbolunda bayanların da söz sahibi olması ilkesinden hareket ederek bir araya gelen kulüp yönetiminde bir dönemler Tofaş, Oyak Renault gibi Bursa'da marka olmuş kulüplerde basketbol oynamış eski sporcuların yanı sıra, iş dünyasının renkli isimleriyle, eski hakemler buluşmuş durumda.

ERDİNÇ BAŞKAN, KUTUCU AS BAŞKAN

Başkanlığı ve teknik menacerliğini İshak Mehmet Erdinç'in yaptığı kulüpte, Altan Kutucu as başkan olarak hizmet verirken, yönetim kurulunda yer alan Tuncay İşmar, Remzi Kuyubaşı, İsmail Gümüş, Tayfun Tipici, Orhan Sırdaş, Gürdeniz Meriç, İsmail Beleş, Can Atsüren, Yeşim Evke, Can Özpehlivan, Efe Ceylan'la, Tufan Tombul şubenin kısa sürede Bursa bayan basketbolunda önemli bir açığı kapatması adına yoğun bir çalışma içindeler.

Eker Meydan BBDSK Başkanı eski basketbolcu Mehmet İshak Erdinç, Türkiye'de bir ilke imza atarak oyuncularına moral verme adına maçları benchte oturarak izliyor.

SPONSOR EKER MEYDAN

Kısa sürede gerçekleştirdiği etkin lobi faaliyetiyle şubeye önemli sponsor katkıları sağlayan kulüp yönetimi maçlara Eker Meydan ana sponsorluğunda çıkarken, Megrel Tekstil, Aksu Parke'de katkı koyan firmalar arasında. Kulübün ayni zamanda basın sözcülüğünü yapan eski milli basketbolcu ve sanayici as başkan Altan Kutucu maddi anlamda daha güçlü olabilmek için ek sponsor arama çalışmalarının devam ettiğini, ilk etapta bu kervana B Plast ve Uzay Pastanelerini de dahil etme noktasında son aşamaya gelindiğini ifade etti. Tofaş Spor Kulübü'nün de son oynanan lig maçında ambülans gereksinmesini karşıladığı kulüp, antrenman salonu için de Bursaspor Durmazlar'ın başarılı coach'u Şemsettin Baş'ın aracı olmasıyla Ataevler'deki Barış Spor Salonu'nu kullanmaya başlayacak.

İKİDE İKİ YAPTILAR

Bölgesel Basketbol Bayanlar Ligi F Grubu'nda Kocaeli Basket, Manisa Kocatürk Koleji, Burhaniye Belediyesi ve Eskişehir ARGE Basket ile mücadele eden Eker Meydan BBDSK ilk maçında grubun favorilerinden Burhaniye Belediyesi'ni 71-69, ikinci maçında da kendi evinde Kocaeli Basket'i seyircisinin yoğun desteğiyle 66-50 yenip ikide iki yaptı. Bursa temsilcisi gruptaki 3. maçını 18 Kasım Cumartesi günü saat 16.30'da Eskişehir ARGE ile deplasmanda oynayacak.

Ligde oynadığı ikinci maçında Kocaeli Basket'i 66-50 yenen Eker Meydan BBDSK oyuncuları, müsabaka sonunda kendilerine tribünden destek veren yönetim kurulu üyeleriyle birlikte anı fotoğrafı çektirdi.

DESTEK ÇAĞRISI

Kulüp başkanlığının yanı sıra, takımla birlikte benchte yer alarak oyuncularına ağabeylik yapan Mehmet İshak Erdinç lig maratonuyla ilgili şu değerlendirmede bulundu. ' Genç ve deneyimli oyuncularla harmanlanmış bir kadro yapılanmamız var. Kaptan Bircan 34 yaşında ve arkadaşlarına ablalık yapıyor. Evli bir çocuk annesi olan Bircan son maçta sahada büyük katkı yaparak oynadı. Gülgün takımın hem en iyi skoreri, hem de lider oyuncusu pozisyonunda. Kocaeli önünde 22 sayıyla oynayan Gülgün, bu ligin en elit oyuncularından. 22 yaşındaki İlemnur'dan da beklentimiz büyük. Pivot Merve'yle, Aslıhan'da maçlar oynadıkça daha çok katkı alacağımız oyuncularımız. Genç coach'umuz Fırat Hikmet'te oyuncularımızla büyük bir uyum içinde çalışmalarını sündürüyor. Bursalı basketbol severlerden ricamız; Tofaş ve Bursaspor'a gösterdikleri ilgili bizden esirgememeleri. Onların vereceği tribün desteğiyle Eker Meydan BBDSK'yi en geç 3 yıl içinde Süper Lig seviyesine taşıyacağımıza inanıyorum.'

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.