Hava Durumu

Bedelli askerlikle ilgili flaş açıklama! En geç aralık ayında...

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, ABD'nin PKK'lı 3 teröristin başına para ödülü koymasıyla ilgili ''Müttefiklerimizin bu adımını olumlu bulmakla beraber çok geç kaldığının altını çiziyorum" dedi. Bedelli askerlikle ilgili de konuşan Akar, 633 bin 844 kişinin müracaatlarının tamamlandığını ve eğitim tarihleri ile yerlerinin en geç aralık ayının başında tamamen açıklanacağını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 07.11.2018 13:56
Haber Güncellenme Tarihi: 07.11.2018 13:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bedelli askerlikle ilgili flaş açıklama! En geç aralık ayında...

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, ABD'nin, PKK'lı Murat Karayılan için 5 milyon dolar, Cemil Bayık için 4 milyon dolar, Duran Kalkan için 3 milyon dolar ödül koyması ve bedelli askerlik konusuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Akar, ABD'nin ödül kararı için ''Müttefiklerimizin bu adımını olumlu bulmakla beraber çok geç kaldığının altını çiziyorum. Bir taraftan PKK'nın elebaşılarına ödül konulurken diğer taraftan da YPG'ye tırlarla, uçaklarla araç, gereç, silah, mühimmat gönderilmesini kabul etmemiz mümkün değil. Bunun da bir an önce düzeltilmesini bekliyoruz.  PKK'dan hiçbir farkı olmayan YPG'ye karşı da aynı tutum ve davranışın, aynı bakış açısının geliştirilmesini bekliyoruz'' değerlendirmesinde bulundu.

BEDELLİ AÇIKLAMASI

Bakan Akar, bedelli askerlik konusunda ise şu ifadeleri kullandı:

''Eğitim tarihleri ve eğitim yerleri en geç aralık ayının başında tamamen açıklanacak. 633 bin 844 vatandaşımız müracaatlarını tamamladı, paralarını yatırdı ve eğitim konusunda planlamaya dahil edildi.''

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.