Hava Durumu

Belarus Cumhurbaşkanı Ankara'da! Beştepe'den önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Belarus Cumhurbaşkanı Lukashenko ile ortak basın açıklaması düzenledi. Erdoğan, "2016 yılında belirlediğimiz 1 milyar dolarlık ticaret hacmine henüz ulaşamadık. Yeni hedefimiz 1,5 milyar dolar" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 16.04.2019 17:58
Haber Güncellenme Tarihi: 16.04.2019 17:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Belarus Cumhurbaşkanı Ankara'da! Beştepe'den önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerinin satır başları şöyle:

Türkiye Belarus'un bağımsızlığını tanıyan ilk ülkedir. İki ülke arasında ekonomi alanında çok ciddi bir potansiyel söz konusudur. 2016 yılında belirlediğimiz 1 milyar dolarlık ticaret hacmine henüz ulaşamadık. Yeni hedefimiz 1,5 milyar dolardır.

İş birliği alanlarımızın çeşitlendirilmesi de ele aldığımız konular içerisindedir. Bilim ve teknoloji arasındaki ilişkilerimiz bu anlamda önemlidir. Türkiye-Belarus ortak bilim ve teknoloji komitesi ilk toplantısını gerçekleştirdi. Belarus son yıllarda özellikle bilişim sektöründe kayda değer gelişmeler sağlamıştır.

Belarus'ta Türk kültürüne ve Türkçe'ye olan ilgi ve Belaruslu turistlerin en çok tercih ettiği ülkelerden birisinin Türkiye olması memnuniyet vericidir. Türkiye-Belarus ilişkileri sağlam temeller üzerinde gelişme göstermektedir.

Belarus Cumhurbaşkanı Lukaşenko:

Meslektaşıma ve Cumhurbaşkanına bu kadar sıcak ve güzel bir karşılama yaptığı için teşekkür ederim. Ben 23 yıl evvel buradaydım. Türkiye ile olan ilişkilerimize çok önem veriyoruz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.