Hava Durumu

Belediyelere büyük gözaltı

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi'nin görevden uzaklaştırılmasının ardından İçişleri Bakanlığı'nın CHP'li 3 belediye başkanını daha görevden almaya dönük 'özel teftiş' başlattığı öğrenildi.

Haber Giriş Tarihi: 10.12.2017 11:08
Haber Güncellenme Tarihi: 10.12.2017 11:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Belediyelere büyük gözaltı

İçişleri Bakanlığı'nın CHP'li Muğla Büyükşehir Belediyesi ile CHP'li Beşiktaş ve Şişli belediyelerinde görevden almaya dönük 'özel teftiş' başlattığı öğrenildi. Bu kapsamda Mülkiye Teftiş Kurulu'ndan ikişer müfettiş görevlendirildi. Müfettişlerin hazırlayacağı rapor doğrultusunda, belediye başkanlarının görevden alınıp alınmamasına karar verilecek. Ayrıca CHP'li Beşiktaş, Şişli, Maltepe belediyelerinin de aralarında bulunduğu altısı CHP'li, ikisi AK Partili 8 belediye ile ilgili de mülkiye müfettişlerinin hazırlayacağı rapor doğrultusunda 'özel teftiş' başlatılıp başlatılamayacağına karar verilecek.  İçişleri Bakanlığı daha önce 93'ü PKK, 8'i de FETÖ kapsamında 101 belediye başkanını görevden almıştı.

6 BAŞKAN İSTİFA ETTİRİLMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'metal yorgunluğu' sözlerinin ardından da 6 belediye başkanı istifa etmişti. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Ahmet Uğur, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş ve Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan istifa ettirilen belediye başkanları...

CHP Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi'nin görevden alınmasına çok sert tepki göstermişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.