Hava Durumu

Belözoğlu'na İzlanda'da uzatılan tuvalet fırçası, 10 yıllık skandalı ortaya çıkardı!

Konya'dan özel uçakla İzlanda'nın Keflavik Havalimanı'na giden Türkiye A Milli Futbol Takımı kafilesi, ülkeye girişleri sırasında yaklaşık 3 saat pasaport kontrolünde bekletildi. İzlandalı bir taraftar, futbolcu Emre Belözoğlu'na tuvalet fırçası uzattı. Yaşanan olaylar sonrası 10 yıllık başka bir skandal daha ortaya çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 10.06.2019 12:14
Haber Güncellenme Tarihi: 10.06.2019 12:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Belözoğlu'na İzlanda'da uzatılan tuvalet fırçası, 10 yıllık skandalı ortaya çıkardı!

2009 yılında ABD'nin büyük ev eşyası üreticilerinden Amerikan Nevell-Rubbermaid şirketi tarafından üretilen tuvalet fırçalarının ABD'de 'Turk's Head (Türk kafası)' etiketiyle satıldığı ortaya çıktı. Sözcü'nün haberine göre, ABD'de temizlik firmasında görevli bir Türk'ün uyarısı sonucu fark edilen skandalın durdurulması için Türk-Amerikan Hukuki Savunma Fonu (TALDF) şirket yönetimi nezdinde girişimde bulundu ve 2008'de 90 ülkede 6.5 milyar dolarlık ev eşyası satışı gerçekleştiren Rubbermaid yönetimi yaptığı inceleme sonucunda, "Bu etiketleme bize ait değil. Ama biz tüm pazarlama ekiplerimizi ve satış yaptığımız süpermarketleri bu tün tanımlamanın kullanılmaması konusunda eğiteceğiz" sözü verildi.

Newell-Rubbermaid tarafından üretilen ve 'Turk's Head (Türk kafası)' ismiyle satılan tuvalet fırçaları ABD'deki Türklerin uyarıları sonucu piyasadan kaldırıldı.

Şirkette çalışan bir Türk'ün uyarısı sonucu fark edilen skandal ABD'de faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşu Türk-Amerikan Koalisyonu avukatları Bruce Fein ve David Saltzman'ın çabalarıyla önlenmiş ve Rubbermaid'ten 'Türk Kafası' isminin üründen çıkarılması, ürünün piyasadan çekilmesi ve gelecekte bu ismin kullanılmaması sağlanmıştı.

Rubbermaid'in Hukuk İşlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı John Stipancich ise TALDF'a ürünü piyasadan çektiklerini belirttiği cevabında, pazarlamacılar ve toptancılara ciddi uyarılarda bulunacağı konusunda söz vermişti.

Yaşanan bu gelişmelerin üzerinden 10 yıl geçmesine rağmen halen alışveriş sitelerinde 'Turks Head Toilet Bowl Brush' ismi ile satışı bulunuyor.

Milliyet gazetesi 10 yıl önce yaptığı  'Türklüğe çirkin yakıştırma: 'Türk kafa' tuvalet fırçası' başlıklı haberinde, ABD'deki tuvalet fırçalarının 'Türk kafa' etiketiyle satışına karşı hukuk mücadelesi başlatıldığını duyurmuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.