Hava Durumu

Benim başıma gelmez demeyin! Bursa'da ibretlik olay... Hem de banka müdürü

Bursa'da emekli banka müdürü, kendisini arayan ve polis olarak tanıtan dolandırıcıların,  "Banka hesaplarının terör örgütleri tarafından kullanılıyor" yalanına inanıp 344 bin lirasından oldu. Olayda dikkat çeken detay ise şahsın geçen yıl kendisini aynı yöntemle arayan kişilere inanmaması ve para vermemesi...

Haber Giriş Tarihi: 08.10.2018 16:05
Haber Güncellenme Tarihi: 08.10.2018 16:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Benim başıma gelmez demeyin! Bursa'da ibretlik olay... Hem de banka müdürü

Alınan bilgiye göre, kentte apartman görevlisi olarak çalışan V.B'yi (74) arayan dolandırıcılar, kendilerini polis olarak tanıtıp banka hesaplarının terör örgütleri tarafından kullanıldığını ve şüphelilerin yakalanması için para vermesi gerektiğini söyledi.

Dolandırıcılara inanan V.B, bankadan çektiği 24 bin lirayı şüphelilere teslim ettikten sonra dolandırıldığını fark ederek polise başvurdu.

Bunun üzerine çalışma başlatan Asayiş Şubesi Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, geniş çaplı güvenlik kameralarının incelenmesinin ardından şüphelilerin kimliklerini tespit etti.

Kent dışına çıktığı belirlenen bu kişilerin yakalanması için çalışma yürüten emniyet güçleri, şüphelilerin benzer yöntemle emekli banka müdürü F.H'den (64) de para talep ettiği ve bu sebeple yeniden Bursa'ya geleceklerini belirledi.

Harekete geçen polis ekipleri, şüpheliler İ.Ç. (34), H.Ç. (21), R.D. (20) ve Azerbaycan uyruklu S.Z'yi (26), müşteki F.H'nin evinin yakınlarında gözaltına aldı.

F.H'nin 344 bin lirayı teslim ettiği Özbekistan uyruklu kadın R.N. (41) ise paralarla kaçarken Bursa Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde yakalandı.

Gözaltına alınan 5 şüpheli emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildikleri mahkemece tutuklandı.

Emekli banka müdürü F.H'nin, geçen yıl benzer yöntemle kendisini arayan dolandırıcılara inanmayarak para vermediği, o dönemlerde bazı ünlü kişilerin dolandırıldığına yönelik haberleri okumasının etkili olduğu öğrenildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.