Hava Durumu

'Benim için farklı olacak'

TOFAŞ'taki başarılı performansıyla Milli Takım'a yükselen Yiğit Arslan, FIBA'ya verdiği röportajda ilk kez milli formayı Bursa'da giymenin kendisi için farklı bir deneyim olacağını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 13.11.2017 18:43
Haber Güncellenme Tarihi: 13.11.2017 18:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
'Benim için farklı olacak'

Ali ŞAHİN

Yeni Sezonda TOFAŞ'ın en dikkat çeken isimlerinden biri olan ve Milli Takım'a davet edilen Yiğit Arslan FIBA'nın resmi sitesine röportaj verdi. 2019 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde Letonya'ya karşı Bursa'da mücadele edecek Milli Takım'da yer almanın kendisi için ekstra motivasyon olduğunu belirten Yiğit röportajında bu sebeple üzerinde baskı olmadığını söyledi.

'ÇALIŞMAK KARAKTERİM'

Yiğit Arslan Milli takıma seçilmesini bir rüya olarak tanımlarken "Hep bunun için çalıştım, çok heyecanlıyım, çünkü Bursa'da oynayacağız. Benim için farklı olacak, hatta bir avantaj bile olabilir" ifadelerini kullandı. 21 yaşındaki oyuncu hayatıyla ilgili bilgiler de verirken "Ben hep çalışıyorum, bu benim karakterim, bir şey istiyorsam bu gerçekleşene kadar çalışırım" dedi.

'ONLARI ÖZLEDİM'

FIBA, Yiğit'in 24 kişilik Dünya Şampiyonası Elemeleri'nde Türkiye'nin kadrosunda yer aldığının altını çizerken. Milli Takım alt yaş kategorilerinde elde ettiği başarıları sıraladı. Genç oyuncu da bu hatırlatmanın üzerine Ege Arar, Tolga Geçim, Egemen Güven, Doğuş Özdemiroğlu, Berk Uğurlu ve Okben Ulubay'la yeniden bir araya geleceği ve bu kez A Milli takımda forma giyeceklerini belirterek "onlarla oynamayı özlemiştim' dedi.

'KENDİMİZİN FARKINDAYIZ'

Röportajda Türkiye'nin 2014, 2015 ve 2016 alt yaş takımlarının bir parçası olan Arslan'ın, 2014'te Konya'da düzenlenen FIBA U18 Avrupa Şampiyonası'nda zirveye çıkan kadroda da yer aldığı da hatırlatıldı. Bu konuyla ilgili de konuşan Arslan, "Bazen aramızda konuşuyoruz, Türk basketbolunun geleceği olduğumuzun farkındayız" dedi. Yiğit sahalarındaki maçlarda onları yalnız bırakmayan taraftara da teşekkür ederken "Bizi asla yalnız bırakmıyorlar ve itici güç oluyorlar" dedi.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.