Hava Durumu

Benzincilerin başkanı konuştu: '40 yıldır böylesini görmedim'

Benzine dün yapılan 27 kuruşluk zamla birlikte gözler iyice akaryakıt sektörüne çevrildi. Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası Başkanı İmran Okumuş 40 yıldır böyle bir piyasa görmediklerini söylerken, bir başka sektör temsilcisi 6.35'ten satılan bir üründe kâr marjının 67 kuruş olduğunu söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 19.02.2019 14:52
Haber Güncellenme Tarihi: 19.02.2019 14:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Benzincilerin başkanı konuştu: '40 yıldır böylesini görmedim'

Petrol Sanayi Derneği (PETDER) Yönetim Kurulu Başkanı Selim Şiper, bu yıl 28-30 Mart'ta 14'üncüsü düzenlenecek ve 140 milyar lira büyüklüğündeki akaryakıt sektörünü bir araya getirecek "Uluslararası Petrol, LPG, Madeni Yağ, Ekipman, İstasyon Market Ürünleri ve Teknoloji Fuarı - Petroleum Istanbul'un" öncesinde sektör yetkilileri basın toplantısı gerçekleştirdi.

Şiper, toplantıda yaptığı konuşmada, akaryakıt sektörünün LPG de dahil edildiğinde yaklaşık 2 milyon kişiye ekmek kapısı olduğunu söyledi.

Türkiye'nin bir takım sebeplerden dolayı zor günlerden geçtiğini ifade eden Şiper, "Kamu, bayiler ve şirketler olarak aynı tarafta yer alıyoruz. Biz de bundan payımızı alıyoruz ve üzerimize düşen fedakarlığı uzun bir süreden beri yapmaktayız. Daha iyi bir gelecek için çalışmamız gerektiği inancı ile yolumuza devam ediyoruz." diye konuştu.

'SEKTÖRÜ BU KADAR ZOR DURUMDA GÖRMEDİM'

Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası (PÜİS) Genel Başkanı İmran Okumuş da yaklaşık 40 yıldır sektörde hizmet verdiklerini, bu yıla kadar akaryakıt sektörünün bu kadar zor bir durumda olduğunu hiç görmediklerini belirtti.

Okumuş, kredi kartı komisyonları ve faizlerin yüksekliği ile kurdaki artış sebebiyle sektörün sıkıntıda olduğuna işaret ederek, şöyle devam etti:

"Akaryakıt istasyonlarının istihdam noktaları olarak görülmesine karşıyız. Sorumlu müdür, iş güvenliği uzmanı gibi sektörün üzerine getirilen ek maliyetlerin kaldırılması gerektiğini düşünüyoruz ve bunu da teklif ettik. Ayrıca, Türkiye'de yaklaşık 13 bin akaryakıt istasyonunun çok fazla olduğunu düşünüyoruz. Türkiye'de 13 bin akaryakıt istasyonu ciddi anlamda enflasyondur. İstasyon başına düşen satış miktarı da 3 bin litre civarında."

LİTREDE 67 KURUŞ KAZANIYORUZ

Akaryakıt Ana Dağıtım Şirketleri Derneği Üyesi Ercan Aydemir ise litresini 6,30-35 liradan aldıkları üründe brüt kar marjının ortalama 67 kuruş seviyesinde olduğunu söyledi.

Aydemir, "67 kuruşa ürünü getireceksiniz, toplayacaksınız, istasyonlara sevk edeceksiniz ve orada hizmet vermek suretiyle satacaksınız. Maliyetleri karşılamadığı için herkes zor durumda kalıyor." ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.