Hava Durumu

Bergüzar Korel'e teklif yağıyor!

Geçen hafta Zorlu PSM'deki Touche adlı mekanda konser veren Bergüzar Korel'e teklif yağmaya başladı.

Haber Giriş Tarihi: 18.03.2019 18:59
Haber Güncellenme Tarihi: 18.03.2019 18:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bergüzar Korel'e teklif yağıyor!

Bunları "Asıl mesleğim oyunculuk, geri planda kalmasını istemem" diyerek geri çeviren ünlü oyuncuya en son Günay restorandan teklif geldi. Korel'in yanıtı merakla bekleniyor.

BERGÜZAR KOREL KİMDİR?

Bergüzar Korel Ergenç, 27 Ağustos 1982 yılında İstanbul'da doğdu. Tanju Korel, Hülya Darcan çiftinin kızıdır. Çocukluğunu Ulus'ta geçirdi İlk öğrenimini Nilüfer Hatun İlköğretim Okulu, orta öğrenimini Yıldız Koleji'nde yaptı. Kolej'den mezun olmasının ardından Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümünü tamamladı. Üniversiteden önce profesyonel kulüplerde voleybol oynadı.

Bergüzar Korel, okul hayatı boyunca birçok oyun ve kısa filmde yer aldı. Aynı zamanda Devlet Tiyatrosu Kuva-yi Milliye oyununda yardımcı oyuncu olarak yer aldı. Bir süre Nicole Kidman ve Tom Hanks'in oyuncu koçluğunu yapan Susan Baston ile çalıştı ve Özay Fecht'in workshop çalışmalarına katıldı.

İlk dizi rolünü 1998 yapımı olan Kırık Hayatlar'da aldı. Ardından 2005 yapımı Kurtlar Vadisi:Irak filminde Leyla karakteriyle izleyicilerin karşısına çıktı. Kurtlar Vadisi filmi için rol teklifi geldiğinde hasta olan babası Tanju Korel'in doktorları hastayı kaybetmek üzere olduklarını söylüyorlardı. Bu koşuşturmanın içinde önce rolü geri çevirdi. Ancak annesinin "Baban bu görüşmeye gitmeni isterdi" sözüyle ikna oldu ve teklifi kabul etti.Bu rolun bir zorluğu da Leyla karekterinin arapça konuşuyor ve filmin canlı çekilecek olmasıydı. Bergüzar Korel, bu dili hiç bilmemesine rağmen çok kısa bir süre de rolüne hazırlandı ve çok başarılı oldu film gişe rekorları kırdı..

Kurtlar Vadisi Irak'ta yakaladığı başarının ardından gene aynı yıl çekilen Zeytin Dalı dizisinde İklim karakterini canlandırdı. Bu arada reklam filmlerinde rol aldı. Asıl büyük çıkışını ise Halit Ergenç ile birlikte rol aldığı 2006 yılının en fazla reyting alan dizisi ünvanını alan Binbir Gece'deki Şehrazat Evliyaoğlu rolü ile yaptı. Bu rol de kendisine oyuncu koçluğu ünlü sanatçı Ayla Algan yaptı.Bu dizi de ki başarılı performansı ile 2006 Altın Kelebek En Başarılı Kadın Oyuncu ödülünü aldı.

Korel, Kenan İmirzalıoğlu ile birlikte Karadayı filminde oynadı ve büyük çıkış yakaladı. Bergüzar Korel, daha sonra eşi Halit Ergenç'le 'Vatanım Sensin' dizisinde oynadı.

Bergüzar Korel sosyal sorumluluk projelerinde de faaliyet göstermektedir. Yapı Kredi ve TEGV işbirliği ile hayata geçirilen Okuyorum Oynuyorum projesin de çocuklarla Sokak Tiyatroları düzenledi onlara oyuncu koçluğu yaptı..

Bergüzar Korel en son "Bir Aşk İki Hayat Filmi"nde Engin Akyürek'le başrolü paylaştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.