Hava Durumu

Beşiktaş saldırısında 5 kişi için 47'şer kez müebbet istemi!

Beşiktaş-Bursaspor maçı sonrası Vodafone Park çevresinde gerçekleştirilen bombalı saldırı davasında savcı, 5 kişi için 47'şer kez ağırlaştırılmış müebbet istedi.

Haber Giriş Tarihi: 20.02.2019 16:11
Haber Güncellenme Tarihi: 20.02.2019 16:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Beşiktaş saldırısında 5 kişi için 47'şer kez müebbet istemi!

İstanbul'da 10 Aralık 2016'da oynanan Beşiktaş-Bursaspor karşılaşmasının ardından Vodafone Park çevresinde gerçekleştirilen ve 39'u emniyet mensubu 46 kişinin hayatını kaybettiği, 243 kişinin yaralandığı saldırıya ilişkin davada esas hakkındaki mütalaa açıklandı.

İstanbul 29. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri Ceza İnfaz Kurumu Yerleşkesi'nde yapılan duruşmada, tüm sanıkların savunmalarının alınması tamamlandı. Duruşmada, cumhuriyet savcısı, esasa ilişkin 63 sayfadan oluşan mütalaasını mahkemeye sundu.

Mütalaada, 26 sanığın 'devletin birliğini ve bütünlüğünü bozmak' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılması istenirken, bu sanıklar arasından Tufan Beyhan, Mehmet Emin Töre, Zozan Kutum, Gülşen Bahadır ve Eren İlhan'ın hayatını kaybeden 39'u emniyet mensubu 46 kişiyi 'tasarlayarak bombalama suretiyle öldürme' ile 'tasarlayarak bombalama suretiyle ve kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle öldürme' suçlarından 47'şar kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılması talep edildi.

Mütalaada, haklarında toplamda 47'şer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen bu 5 sanığın ayrıca 'tasarlayarak bombalama suretiyle adam öldürmeye teşebbüs', 'patlayıcı madde kullanarak kamu malına zarar verme' ve 'patlayıcı madde kullanmak suretiyle özel şahsa ait mala zarar verme' suçlarından da 4 bin 819 yıldan 8 bin 358'er yıla kadar hapsi öngörüldü.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.