Hava Durumu

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi'ne veda etti

UEFA Avrupa Ligi'nin 4. haftasında temsilcimiz Beşiktaş, kader maçında Braga'ya konuk oldu. Burak Yılmaz, Atiba, Ruiz, Diaby, NKoudou ve Gökhan Gönül'den yoksun Portekiz'e gelen Kara Kartal, sahadan 3-1 mağlup ayrıldı. Hollandalı futbolcu Lens'in 44. dakikada çok ağır bir kırmızı kart görmesinin ardından ikinci yarıyı 10 kişi tamamlayan Kara Kartal, UEFA Avrupa Ligi'ne veda etti.

Haber Giriş Tarihi: 08.11.2019 16:03
Haber Güncellenme Tarihi: 08.11.2019 16:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi'ne veda etti

UEFA Avrupa Ligi K Grubu 4. hafta maçında Portekiz ekibi Braga'ya deplasmanda 3-1 mağlup olan ve son 32 turuna çıkma şansını yitiren Beşiktaş'ta yardımcı antrenör Recep Uçar, siyah-beyazlı oyuncu Jeremain Lens'in kırmızı kart gördüğü pozisyonun müsabakanın kırılma anı olduğunu belirterek, "Adil olmayan bir karardı." dedi.

DURAN TOPLA GELEN GOL

Beşiktaş maçın ilk dakikalarında rakibine savunmada boş alan vermemeye çalışırken, Braga ise bu bölümde golü düşündü. Siyah-beyazlı temsilcimiz, maçın başında kalesini iyi savunamayınca, Braga öne geçti. Sequeira'nın soldan kullandığı kornerde Paulinho, altıpasın önünden yaptığı kafa vuruşuyla meşin yuvarlağı sağ köşeden filelerle buluşturdu.

TYLER BOYD İLK GOLÜNÜ ATTI!

Beşiktaş yediği golün ardından oyundan kopmada ve santrayla birlikte rakip kalede gol bulmak için çabaldı. Siyah-beyazlıların hücuma çıktığı anlarda, topu kapmaya çalışan Braga, hızlı ataklarla Beşiktaş kalesinde tehlikeli olmaya çalıştı. Karşılamada dakikalar 29'u gösterdiğinde, Beşiktaş beraberliği sağladı. Ceza sahası dışında topla buluşan Lens, pasını kale alanındaki Umut Nayir'e çıkardı. Umut meşin yuvarlağı bekletmeden Boyd ile buluşturdu. ABD'li oyuncunun ceza sahası içi sağ çaprazda rakibini geçtikten sonra dar açıdan sol ayağıyla yaptığı vuruşta topu yakın direk dibinden ağlara gitti. Böylece Tyler Boyd, Beşiktaş'ta ilk golünü atmış oldu.

BEŞİKTAŞ, PAULINHO'YU DURDURAMADI

Beşiktaş maçta beraberliği yakalamasına rağmen zaman zaman kalesinde tehlikeli anlar yaşadı. Mücadelenin 37. dakikasında ev sahibi Braga, yeniden öne geçti. Sol kanatta Sequeira, pasını savunmanın arkasına sarkan Galeno'ya verdi. Bu oyuncunun ortasında Paulinho'nun ceza sahası içinde yakın mesafeden şutunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu.

JEREMAIN LENS'E SKANDAL KIRMIZI!

İlk yarıda oyunun son bölümlere doğru oldukça tartışılan bir pozisyon yaşandı. Maçın 44. dakikasında orta alana yakın bir bölgede Lens'in ikili mücadeleye girdiği Palhinha yerde kaldı. Müsabakanın hakemi Gediminas Mazeika, Lens'i kırmızı kartla oyun dışına gönderdi. Lens, uzun süre hakem Gediminas Mazeika'ya pozisyonda sert bir hareketinin olmadığını anlatmasına rağmen, Litvanyalı hakemin kararı değişmedi.

BEŞİKTAŞ'IN ŞANSI KALMADI

Karşılaşmanın ikinci yarısında Beşiktaş, Tyler Boyd ve Güven Yalçın ile zaman zaman Braga kalesinde etkili olmaya çalıştı. Siyah-beyazlılar, ceza sahasıan giremediği anlarda, şutlarla kaleyi yokladı. Ancak siyah-beyazlılar, hücum anlamında istediği düzeyde ataklar geliştiremedi. Braga, ikinci yarıda daha rölantide bir oyun ortaya koymasına rağmen, tehlikeli pozisyonlara da üretti. İkinci yarıda Loris Karius'a takılan Braga, 81. dakikada maçtaki 3. golünü buldu. Braga forması giyen Wilson Eduardo, attığı golle Beşiktaş'ın puan ve gruptan çıkma şansını bitirdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.