Hava Durumu

'Beyaz AK Partili adam betonun yenmediğini anlayacak'

Şeker fabrikalarının satılmasını eleştiren Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu, "Bir Kızılderili deyişiyle bu arkadaşlara seslenmek istiyorum; 'Son fabrika satıldığında, son üretici toprağını terk ettiğinde, beyaz AK Partili adam beton ve asfaltın yenmeyen bir şey olduğunu anlayacak" ifadelerini kullandı.

Haber Giriş Tarihi: 21.02.2018 18:06
Haber Güncellenme Tarihi: 21.02.2018 18:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
'Beyaz AK Partili adam betonun yenmediğini anlayacak'

Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu partisinin haftalık olağan basın toplantısında şeker fabrikalarının satılmasını gündemine taşıdı. "Bunların özelleştirilmesinin tek bir sebebi var, o da rant" diyen Karamollaoğlu, "Kısa vadeli rant görüyorum. Kısa vaade paraya çevirme derdinler. Bu konu bizi endişelendirecek bir mecra sürüklemez inşallah" ifadelerini kullandı.

HÜKÜMETE ÖNERİ

Karamollaoğlu, "Hükümet bu konuda kararlı ise pancar birlikleri ve Pankobirlik ile bir araya gelmesi lazım. Pancar üreticisinin elinde şu an para yok. Ancak inanıyorum pancar üretiminde elde ettiği gelirinden daha fazlasını devlete öder. Pancar çiftçisi tarımı geliştirerek öder. Hükümettin bunu muhakkak göz önünde bulundurması gerekiyor" dedi.

BİR KIZILDERİLİ DEYİŞİYLE...

Konuşmasını bir Kızılderili atasözüyle sürdüren Karamollaoğlu, "Bir Kızılderili deyişiyle bu arkadaşlara seslenmek istiyorum, 'Son fabrika satıldığında, son üretici toprağını terk ettiğinde, beyaz AK Partili adam beton ve asfaltın yenmeyen bir şey olduğunu anlayacak" ifadelerini kullandı.

ATASÖZÜN ASLI NASIL?

Çevre katliamına yönelik sıklıkla kullanılan Kızılderili atasözü şu şekilde: 'Son balık öldüğünde, son nehir kuruduğunda, son ağaç kesildiğinde beyaz adam paranın yenmediğini anlayacak.'

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.