Hava Durumu

Beyin ölümü gerçekleşen şahıs Bursa'daki 5 hastaya umut oldu

Balıkesir'in Bandırma ilçesinde beyin ölümü gerçekleşen 57 yaşındaki Hediye Arslan'ın böbrekleri, karaciğeri ve korneaları, Bursa'da bekleyen hastalara nakledildi.

Haber Giriş Tarihi: 07.09.2017 09:58
Haber Güncellenme Tarihi: 07.09.2017 09:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Beyin ölümü gerçekleşen şahıs Bursa'daki 5 hastaya umut oldu

Beyin damarlarındaki tıkanıklık 'serebral enfarktüs' tanısıyla 4 gün önce Bandırma Devlet Hastanesine kaldırılan 57 yaşındaki Hediye Arslan'ın dün beyin ölümü gerçekleşti. Organ Nakil Koordinasyon Merkezi yetkilileri, Arslan'ın organlarının bağışlanması için ailesiyle görüştü. Ailenin onayı üzerine Hediye Arslan'ın iki böbreği, karaciğeri ve korneaları Bursa'dan gelen üç ayrı ekip tarafından operasyonla alındı. Organlar, Bursa Uludağ Üniversitesi ve Bursa'da özel bir hastanede sıra bekleyen hastalara nakil edilmek üzere yola çıktı.

Bandırma Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Op. Dr. Burhan Akman, "Yakınları organ bağışını kabul etti. Hastamız 3 Eylül tarihinde 'serebral enfarktüs' tanısı ile hastanemize başvurdu. Maalesef 6 Eylül'de beyin ölümü tespit edildi. Hastamızın organları 5 hastamıza hayat ışığı olacak. Kendisinden 2 böbrek, karaciğer ve kornea nakli yapılacak" şeklinde konuştu.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.