Hava Durumu

Beyin sisi nedir? Beyin sisini gidermenin 7 yolu!

Modern dünyanın şartları gereği birden fazla işle meşgul olmak zorunda kalıyoruz. Dikkat dağınıklığı, odaklanamama, algılayamama, konsantre olamama, öğrenme güçlüğü, sersemlik hissi gibi durumlar, beyin sisinin belirtileri olabilir. İşte beyin sisini gidermenin 7 yolu.

Haber Giriş Tarihi: 13.01.2021 19:38
Haber Güncellenme Tarihi: 13.01.2021 19:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Beyin sisi nedir? Beyin sisini gidermenin 7 yolu!

Beyin sisi nedir?

"Brain fog" olarak adlandırılan beyin sisi, modern insanın en büyük sorunlarından biri. Beyin sisi birçok bilişsel durumu tek bir terim haline getiren bir durum aslında. Fikirlerin ve düşüncelerin belirsizleşmesine neden olan ve zihindeki netliği yok eden beyin sisinin pek çok farklı nedeni olsa da belirtileri genellikle benzerlik gösteriyor.

Beyin sisinin belirtileri

Beyin sisinin en önemli belirtileri şöyle:

Dikkat dağınıklığı Odaklanamama Algılayamama  Konsantre olamama Öğrenme güçlüğü Asabiyet Sersemlik hissi Beyin yorgunluğu Unutkanlık

Vitamin ve minerallerin eksikliği beyin sisine neden olabilir

B6, B1 ve B12 gibi vitaminlerin veya magnezyum, fosfor ve iyot gibi minerallerin eksikliği de beyin sisine neden olabiliyor. Yani kanın hücresel olarak kendini temizleyememesi de beyin sisine neden olabiliyor. Bu durumda ilk yapılması gereken bir uzmana danışıp kan testi yaptırmak.

Peki beyin sisi nasıl giderilir?

Nefes egzersizi yapın. Yürüyüş veya esneme hareketleri yapmaya özen gösterin. Mineral bakımından zengin yiyecek ve içecekler tüketin. Bol bol su için.

Gün içinde yeterli miktarda protein alın. Öğlen yemeğinde sindirimi kolay besinler tüketin. Şeker tüketimini azaltın.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.