Hava Durumu

BİHMET'te kısa film yarışması! Birinciye 7 bin 500 lira ödül

Bursa 2'nci Liseler Arası Kısa Film Yarışması başladı. Teması 'Emanet' olarak belirlenen yarışmada birinciye 7 bin 500 lira, dereceye girenlere ise toplamda 17 bin 500 lira ödül verilecek.

Haber Giriş Tarihi: 17.01.2020 15:03
Haber Güncellenme Tarihi: 17.01.2020 15:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
BİHMET'te kısa film yarışması! Birinciye 7 bin 500 lira ödül

Bursa İmam Hatip Liseleri Mezunları ve Mensupları Derneği (BİHMED) tarafından gerçekleştirilen, Bursa Valiliği, Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle vücut bulan 'Bursa 2. Liseler Arası Kısa Film Yarışması'na katılacak öğrenciler, filmlerini 'Emanet' teması ile çekecekler.

Gençlere, toplumsal sorunlara sanatsal bakış açısıyla bakma yeteneği kazandıracak olan yarışmanın protokolü, Bursa Heykel Tarihi Valilik Hizmet Binası'nda imzalandı. Bursa Valisi Yakup Canbolat ile Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger ve BİHMED Başkanı Kadir Oruç'un imzaladığı protokole göre, gençler kısa metrajlı filmlerle yarışmaya katılacak.

VALİ CANPOLAT, "BÜTÜN LİSELERİMİZİ DAVET EDİYORUZ"

Basın toplantısında konuşan Bursa Valisi Yakup Canbolat, "Bu sene ikincisi düzenlenen Liseler Arası Kısa Film yarışmasının teması 'Emanet' olarak belirlendi. Geçen sene gençlerimizin kabiliyetlerinin görülmesi ve geliştirilmesinin ne kadar hayırlı olduğunu, ne kadar iyi sonuçlar elde edildiğini gördük. Bu sene 'Emanet' teması ile bütün liselerimizi bu yarışmaya katılmaya davet ediyoruz. Böyle bir organizasyonu yapması nedeniyle de BİHMED'imize değerli Başkanı Kadir Oruç beye ve değerli yönetim kurulu üyelerine teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.

SORUNLARA SANATSAL BAKIŞ VURGUSU

Basın toplantısında konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, "Yine güzel ve farkındalık oluşturma adına yapılmış bir organizasyon ile karşınızdayız. Belediye olarak, valilik olarak, tüm kurum ve kuruluşlar olarak bütün yaptığımız çalışmalar gençlerimizin iyi bir geleceğe hazırlanmaları için. Ama bu geleceği hazırlamak için şehrin dertleri ile dertlenmek, şehre sahip çıkmalarını sağlamak, bizim için önceliklidir. Milli, manevi ve kültürel değerler noktasında donanımlı gençlerin yetişmesini istiyoruz. Ülkenin değerlerini en üst düzeye çıkarmak ana hedefimizdir. Bu amaç doğrultusunda şehrimizde çalışan gayret gösteren sivil toplum kurumlarımız var. Bunlardan bir tanesi de BİHMED, kurulduğu günden beri öğrencilerimizin gelişmesine katkı sağladılar. Gençlerimizi cesaretlendirdiler ve potansiyellerini açığa çıkarmak için öncelik ediyorlar. Tüm öğrencilerimizi bu organizasyona davet ediyorum. Çocuklarımızın toplumsal sorunlara sanatsal bakış açısıyla bakma yeteneğini geliştirmeye çalışıyoruz. Sanatla bu sorunları yorumlamalarını arzu ediyoruz. Geçen sene de çok özel ve çok güzel çalışmalar ortaya konulmuştu. Bu yıl çok daha iyilerinin ortaya çıkacağına yürekten inanıyorum. Bu vesile ile BİHMED Başkanı Kadir Oruç Beye ve yönetim kuruluna emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

"BİHMED OLARAK GENÇLERİN YANINDAYIZ"

Düzenlenen basın toplantısında konuşan BİHMED Başkanı Kadir Oruç, gençlerin olaylara sanatsal bakmalarının sorunların çözümünde kitlesel rol oynadığını belirterek, "Bizim tarihimizde başarılar ve acılar hep sanat ile gelecek kuşaklara aktarılmıştır. Bu aktarılışın temel amacı ise tekrarlanmaması ve ders alınmasıdır. Biz BİHMED olarak, bugün yaşanan acıların ve hataların genç arkadaşlarımız tarafından sanatsal olarak ele alınarak çözülmesini ve bu kazanımların 'emanet' olarak geleceğimiz olan gençlere aktarılmasını amaçlıyoruz. Onlar da bu emaneti kendilerinden sonraki nesle emanet olarak bırakacaklardır. Bundan hiç şüphe yok. Bursa ve Türkiye geneli çok fazla kazanımımız bu tip organizasyonlarla ve yarışmalarla anlam kazanmaktadır. Umuyoruz ki bu yarışmamız da bu organizasyonlardan biri olur. Bursalı genç kardeşlerimize başarılar diliyorum. Her zaman BİHMED olarak gençlerin yanındayız" ifadelerini kullandı.

TOPLAM ÖDÜL 7 BİN 500 LİRA

Yarışmaya son katılım tarihi 13 Mart 2020'dir. Yarışmada birinci olan katılımcıya 7 bin 500 TL, ikinci olan katılımcıya 5 bin TL, üçüncü olan katılımcıya 3 bin TL, Jüri Özel Ödülü'ne seçilen katılımcıya ise 2 bin TL ödül verilecektir. Katılımcılar yarışmaya bihmedkisafilm.com adresi üzerinden ya da 05302021291 numaralı telefonu arayarak katılabilecekler.

Finale kalan eserler 20 Mart Cuma günü Bihmed Tv isimli Youtube kanalından canlı olarak açıklanacaktır. Ödül töreni ise 11 Nisan Pazar günü saat 20.00' da Tayyare Kültür Merkezi'nde gerçekleşecektir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.