Hava Durumu

Bilim insanları uzayda et üretmeyi başardı!

2018 yılında İsrail merkezli Aleph Farms şirketi, 3 boyutlu yazıcı kullanarak etin dokusu ve yapısını taklit eden bir et parçası üretmişti. Şirket şimdi de Uluslararası Uzay İstasyonu'nda (ISS) et üretilebileceğini kanıtladı.

Haber Giriş Tarihi: 08.10.2019 13:34
Haber Güncellenme Tarihi: 08.10.2019 13:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bilim insanları uzayda et üretmeyi başardı!

Son dönemde oldukça popüler olan 3 boyutlu yazıcılarda bugüne kadar birçok nesne üretildi. 3 boyutlu yazıcıların yaygın olarak kullanılmaya başlamasının ardından, bu yazıcılarla et üretilebileceği araştırmacılar tarafından belirtilmişti. 

3 boyutlu yazıcılarla et üretimi, 2018 yılında İsrail merkezli Aleph Farms şirketi tarafından başarıldı. Şirket, etin dokusu ve yapısını taklit eden hücre kültürlü bir et parçası üreterek dünyanın laboratuvarda üretilen ilk bifteğini ortaya çıkarmıştı.

Yapılan çalışma sadece ISS'de bulunan astronotların değil aynı zamanda uzayda yapılacak bütün çalışmalarda taze et üretilebileceğin kanıtlamış oldu. 

Aleph Farısın CEO'su Didier Toubia, The Guardian'a yaptığı açıklamada, "İşlenmiş etin her zaman, her yerde, her koşulda üretilebileceğini kanıtlıyoruz. İhtiyacı olan nüfusa tam ve doğru zamanda gıda üretmek için potansiyel olarak güçlü bir çözüm sağlayabiliriz" dedi. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.