Hava Durumu

Bilkent'te usulsüzlük iddiası! Tiyatro Bölümü hocaları istifa etti

Oyuncu Cem Emüler, ders verdiği Bilkent Üniversitesi Tiyatro Bölümü'nde öğrenci alımı için yapılan sınavlarda usulsüzlük olduğunu öne sürerek giriş sınavı jürisini oluşturan bütün meslek dersi hocaları olarak Bilkent Üniversitesi'ndeki eğitmenlik görevinden istifa ettiklerini duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 07.08.2018 13:35
Haber Güncellenme Tarihi: 07.08.2018 13:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bilkent'te usulsüzlük iddiası! Tiyatro Bölümü hocaları istifa etti

Emüler, Facebook hesabından yaptığı paylaşımda, Bilkent Üniversitesi Tiyatro Bölümü giriş sınavlarının haziran ayında dört gün boyunca yapıldığını ve sınav sonrasında da sekiz öğrencinin bölüme kabul edildiğini aktardı. Bu alımı ise üniversiteye giriş sınavında baraj puanı almaları hâlinde bölüme resmi kayıt yaptırabilecekleri yönünde tüm okula ilan ettiklerini duyuran Emüler, buna karşılık Bölüm Başkanı Jason Hale tarafından listenin keyfi bir şekilde değiştirildiğini söyledi.

"Bilkent Üniversitesi gerçekten çok değerli bir kurumdur ve sanat bölümlerine verdiği destek ile tanınmaktadır" diyen Emüler, "Ne var ki, Bilkent gibi güzide bir kurumun titizliğine yakışmayan bu anlaşılmaz tutum, tiyatro bölümünde ders veren bütün meslek dersi hocalarını bir karar vermeye zorlamıştır. Aynı zamanda giriş sınavı jürisini de oluşturan bütün meslek dersi hocaları olarak, şu an itibariyle Bilkent Üniversitesi Tiyatro Bölümü'ndeki eğitmenlik görevimizden ayrılmış bulunmaktayız" diyerek bölüm hocalarıyla beraber üniversiteden ayrıldıklarını duyurdu.

ÜNİVERSİTEDEN AÇIKLAMA: OKUL HAKKINDA İNSİYATİF ALABİLİRİZ

Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Tolga Yayalar, BirGün'e yaptığı açıklamada ise Cem Emüler'in ortaya attığı iddianın gerçeği yansıtmadığını ifade etti.

Yayalar, Emüler'in Tiyatro Bölüm Başkanı Jason Hale'in öğrenci alımlarındaki usulsüzlük iddialarını değerlendirdi. Bu yıl 10 kişilik kontenjanla daha önceki senelere kıyasla daha büyük bir kontenjan açtıklarını söyleyerek, "Bu yıl birinci sınıfımızda yalnızca 2 kişi vardı. Bu sayıda öğrenci ile çoğu zaman bir oyun sahnelemede dahi çok büyük zorluklar yaşıyoruz. Yine yeterli bulmamakla beraber bu yıl kontenjanımızı 10'a çıkardık. Toplam 166 kişinin girdiği sınavda üçüncü elemeye yalnızca 13 öğrenci kalabildi. Jüri üyelerimiz de 13 öğrenciden yalnızca 8'ini seçti. Bölüm Başkanımız Jason Hale de bu 8 kişilik öğrenci listesine son elemede 9. ve 10. olan öğrencileri ekledi. Jüride bulunan hocalarımız part-time olarak okulumuzda çalışan sözleşmeli hocalar. Jüri üyeleri olabilir ama okulun sağlıklı bir şekilde ilerleyebilmesi için de bizim de okul hakkında kararlar vermemiz lazım. Bölüm başkanı hocamızın kendi inisiyatifini doğru buluyorum" dedi.

Emüler'in paylaşımı şöyle:

"Sevgili Arkadaşlarım, Öğrencilerim, Meslektaşlarım.

Bilkent Üniversitesi Tiyatro Bölümü giriş sınavları Haziran ayında çok değerli bir jüri tarafından dört gün boyunca yapılmış; sekiz öğrenci bölüme kabul edilmiş; YGS'den baraj puanı almaları halinde bölüme resmi kayıt yaptırabilecekleri hem kendilerine, hem de bütün bölüme sözlü olarak duyurulmuştu. Ancak, sınavın ardından, bölüm başkanı keyfi bir kararla jürinin ilan ettiği listeyi değiştirmiş, listeye iki yeni isim eklemiş ve bu adayları okula kabul ettiğini ilan etmiştir. Sanat okulları eğitim kadrosunda yer alan isimlerin niteliği ve öğrencilerin seviyesi ile değer kazanır. Bunu sağlayan en önemli faktörlerden biri giriş sınavlarının özenli, yetkin ve şaibeden uzak bir şekilde yapılmasıdır. Bilkent Üniversitesi gerçekten çok değerli bir kurumdur ve sanat bölümlerine verdiği destek ile tanınmaktadır. Bilkent Tiyatro Bölümü de, bu güne kadar, hepimizin ortak çabasıyla Türkiye'nin en nitelikli eğitim veren kurumlarından biri olmuştur. Ne var ki, Bilkent gibi güzide bir kurumun titizliğine yakışmayan bu anlaşılmaz tutum, tiyatro bölümünde ders veren bütün meslek dersi hocalarını bir karar vermeye zorlamıştır. Aynı zamanda giriş sınavı jürisini de oluşturan bütün meslek dersi hocaları olarak, şu an itibariyle Bilkent Üniversitesi Tiyatro Bölümü'ndeki eğitmenlik görevimizden ayrılmış bulunmaktayız. Bilgilerinize. "

DESTEK MESAJLARI

Bilkent Üniversitesi Tiyatro Bölümü'nden istifa eden hocalardan Cem Emüler, İlham Yazar, Özlem Ersönmez ve Meltem Keskin'e öğrencileri destek mesajı yayımladı.

(Birgün)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.