Hava Durumu

Bir aydır korona görülmemişti! Bursa'dan giden 5 kişinin testi pozitif çıktı

Bir aydan fazla bir süredir koronavirüs vakasına rastlanmayan Artvin'de, Bursa'dan giden 5 kişinin Kovid-19 testi pozitif çıktı. 67 kişi ise karantinaya alındı.

Haber Giriş Tarihi: 28.05.2020 17:42
Haber Güncellenme Tarihi: 28.05.2020 17:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bir aydır korona görülmemişti! Bursa'dan giden 5 kişinin testi pozitif çıktı

Bursa'dan Artvin'in Borçka ilçesine cenaze için giden 5 kişinin koronavirüs testi pozitif çıktı.

Beş kişinin tedavisine Artvin Devlet Hastanesi'nde başlanırken, temas ettikleri düşünülen 67 kişi de evlerinde karantina altına alındı.

Borçka'da vaka sayısının sıfıra inmesi sonrası büyük bir özenle tedbirlere uyulduğunu söyleyen Borçka Belediye Başkanı Ercan Orhan, şu bilgileri verdi:

"30 günü aşkın bir süredir kentimizde vaka görülmemişti. Halkımız da tedbirlere büyük ölçüde uyuyor, maske kullanımına ve sosyal mesafeye dikkat ediyordu. Ancak seyahat kısıtlamasının esnemesinden, tarımla uğraşanların veya cenaze gibi zorunluluklardan insanların gelmesinden kaynaklı ne yazık ki yeni vakalar görüldü. Dışarıdan gelen her kişiye test uygulanarak ancak bunun önüne geçilebileceğini ve gelenlerin kesinlikle karantina kurallarına uyması gerektiğini düşünüyoruz"

'Ekonomimiz durma noktasında, bari sağlığımız iyi olsun'

Gazete Duvar'ın aktardığına göre, Borçka ilçe merkezinde kırtasiyeci Hamit Atalay, okullar kapalı olduğu için işlerin tamamen durduğunu ve yeterli destek alamadıklarını söyledi.

Atalay, "Eğitime verilen aradan dolayı işlerimiz durma noktasına geldi. Elbette sağlık her şeyin başında geliyor ancak bu süreçte esnaf olarak yeteri kadar da destek göremedik devletten. İlçemizde uygulanan karantina sonrası bütün önlemlere uyduk fakat yine dışarıdan gelenlere uygulanmayan önlemler neticesinde vakalarda artış oldu. Ekonomimiz durma noktasında, gerekli önlemler alınsın da bari sağlığımız iyi olsun" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.