Hava Durumu

'Bir daha darbe olursa...'

Son KHK'da yer alan ve 'sivillere yargı muafiyeti' tartışmalarına yol açan düzenlemeyi değerlendiren Başbakan Yıldırım, "Bizim amacımız tankların önüne çıkan, mücadele edenleri korumaktır Ne var bunda? Bir daha darbe olursa vatandaşlar sokağa çıkmasın mı?" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 31.12.2017 13:51
Haber Güncellenme Tarihi: 31.12.2017 13:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
'Bir daha darbe olursa...'

Başbakan Binali Yıldırım, partisinin Burdur İl Kongresi'nde konuştu, dikkat çeken mesajlar verdi.  696 sayılı KHK'daki "15 Temmuz darbe girişimi ve terör eylemleri ile bunların devamı niteliğindeki eylemler kapsamına sokulacak girişimlerin bastırılması kapsamında hareket edecek sivillerin cezai sorumluluğu olmayacağı" maddesine yönelik tepkilere yanıt veren Yıldırım, "Son günlerde bir tartışma var, önüne gelen konuşuyor, neymiş? 'Biz bir düzenleme yapmışız, vatandaşları korumaya almışız'. Ne yapacaktık? Darbeye karşı, alçakların karşısına hayatını koyan insanlara 'Siz niye buraya geldiniz de bu darbeyi önlediniz' mi diyecektik?" dedi.

NE VAR BUNDA?

"Ne var bunda? Bir daha darbe olursa vatandaşlar sokağa çıkmasın mı? Memlekete sahip çıkmasın mı?" diye soran Yıldırım, "Kılıçdaroğlu şunu iyi öğrenmen lazım. Meclis'i bombalamak, hükümeti alaşağı etmek, kurumları ele geçirmek isteyenlere direnmek bir görevdir, bir meşru müdafaadır. Türk milleti de bunu en güzel şekilde yapmıştır" ifadelerini kullandı.

DARBECİLERDEN FARKI YOK

Söz konusu düzenlemenin 1,5 yıl önce kamu görevlileri için yaptıklarını hatırlatan Yıldırım, "1,5 yıl sonra aynı kelimelerle darbeye karşı koyan siviller için yaptık, patırtı koptu. 1,5 senedir neredeydiniz? Tek değişen kamu görevlisi yerien sivil vatandaş diyor. Düzenlemeyi gerektirecek bir durum yok. Mesele vatandaşın sorununu çözmek değil, vatandaş üzerinden polemik oluşturmak. Bizim amacımız tankların önüne çıkan, mücadele edenleri korumaktır. Bu düzenlemeye karşı çıkanların da bizim için darbecilerden farkı yoktur" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.