Hava Durumu

Bir gözü mavi bir gözü kahverengi! Bursa'daki at görenleri şaşırtıyor

Bursa'daki hayvan barınağında bir gözü mavi, bir gözü kahverengi olan Shetland Pony cinsi at görenleri hayrete düşürüyor.

Haber Giriş Tarihi: 03.09.2017 14:35
Haber Güncellenme Tarihi: 03.09.2017 14:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bir gözü mavi bir gözü kahverengi! Bursa'daki at görenleri şaşırtıyor

Osmangazi Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü'ne bağlı 114 dönüm arazi üzerinde kurulu merkezde sahipsiz kediler, köpeklerin yanı sıra atlar ve keçiler de ziyaretçilerin ilgisini çekiyor. Farklı özelliklerdeki hayvanların çocuklarda hayvan sevgisini arttırdığını ifade eden Osmangazi Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Dilek Yosun, "Çocuklara erken yaşta hayvan sevgisini aşılanmasını sağlamak için Tarçın ve Karamel buradalar. Anaokulu öğrencilerimize zaman zaman biniş yaptırmaktayız. Şu an barınakta 7 atımız mevcut. 2 adet Karamel ve Tarçın isminde Shetland Pony cinsi atımız var. 8 yıldır tesisimizdeler" dedi.

Karamel adlı Shetland Pony cinsi atın farklı özelliğinden dolayı çocukların ilgisini çektiğini söyleyen Yosun, "Karamel binde bir görülen özelliğe sahip. Bir gözü kahverengi,bir gözü mavidir. Nadir görülen bir özelliği var. Ziyaretçilerimiz tarafından farklı karşılanıyor. Çocuklarımızın dikkatini çekiyor. Karamel aynı zamanda barınağımızın da maskotu. Özellikle hafta içinde ilköğretim okullarımız ve diğer öğrenci grupları ziyaretimize gelmektedir. Çocuklar burada Tarçın ve Karamel ile vakit geçiriyorlar" diye konuştu.

Yosun ayrıca Tango isimli İngiliz atı ile Sarp adında Hollanda cinsi atın yanı sıra Hayal, Doru ve Bulut isimli atların da çocuklar tarafından büyük ilgi gördüğünü ifade etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.