Hava Durumu

Bir vahşet haberi daha: 'Gözlerinden yaş akmıştı'

Sakarya'da yavru köpeğin bacaklarının kesilmesinin ardından bir dehşete düşüren haber de Mardin'den geldi. Mardin'de 2 aylık yavru bir köpek, tüfekle vurulmuş halde bulundu. Yavru köpeğin bacaklarını kaybetme riski ile karşı karşıya olduğu belirtildi.

Haber Giriş Tarihi: 02.07.2018 12:34
Haber Güncellenme Tarihi: 02.07.2018 12:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bir vahşet haberi daha: 'Gözlerinden yaş akmıştı'

Türkiye'de hayvanlara yönelik insanlık dışı muamelelere bir yenisi daha eklendi. Habertürk'ün haberine göre, Mardin'in Mazıdağı İlçesi'nde 2 aylık yavru bir köpek, kimliği belirsiz kişilerce tüfekle vuruldu.

İSTANBUL'A GÖNDERİLDİ

Yaklaşık 3 gün önce bacaklarından vurulduğu tahmin edilen ve çok sayıda saçma yarası isabet eden yavru köpeğin yaraları, olay yerinde uzun süre kaldığı için kurtlandı. Hayvanseverler tarafından bulunan köpek, Mardin Büyükşehir Belediyesi Hayvan Rehabilitasyon Merkezi'ne götürüldü. İlk müdahalesi burada yapılan yavru köpek, durumu ağır olduğu için uçakla İstanbul'a gönderildi.

GÖZLERİNDEN YAŞ AKMIŞTI

Minik yavrunun bacaklarında ve göğsünde çok sayıda saçma olduğunu belirten Büyükşehir Belediyesi Hayvan Rehabilitasyon Merkezi görevlisi ve Hayvan Hakları Derneği (HAYTAP) temsilcisi Veysel Öğdür "Büyük acı çekmişti, gözlerinden yaş akmıştı. O durumu yüreğimizi sızlattı. Bunu yapan vicdansızlar insan olamaz. Vücudunda enfeksiyon fazla olduğu için müdahale yapılamıyor" dedi.

Kuzey adı verilen köpeğin iyileşse bile bacaklarını kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya olduğu belirtildi.

CEZA TARTIŞMALARI

Türkiye'nin birçok yerinden hayvanlara yönelik şiddet haberleri gelmeye devam ederken hükümetin dönem dönem gündeme getirdiği yasa için çalışmaları ne zaman tamamlayacağı merak konusu oldu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.