Hava Durumu

'Birileri senaryo yazıyor'

Beştepe'de Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü anma töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Birileri çıkmış biz Atatürk'e Atatürk dedik diye bir sürü senaryo yazıyor. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ise bizim bunu dememizden daha doğal ne olabilir" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 10.11.2017 12:13
Haber Güncellenme Tarihi: 10.11.2017 12:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
'Birileri senaryo yazıyor'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 79. yıldönümü dolayısıyla Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen 'Atatürk'ü Anma Töreni'nde konuştu, dikkat çeken mesajlar verdi. "Milletimizin Mustafa'ya saygısında en küçük tereddüt yoktur, Milletimizin Kemal'le de en küçük sorunu bulunmuyor" diyen Erdoğan, "Ülkemizde eskiden beri hep bir Atatürkçülük tartışması yaşanmaktadır. Tek parti CHP'si döneminde öylesine istismar edilmiş ki gönlümüzdeki Atatürk ile Atatürkçülük arasında çok büyük fark ortaya çıkmıştır. Niçin böyle bir tartışma süregelmiştir. Bunun cevabı darbecilerin cuntacıların ülkenin tarihine düşmanlık eden kesimlerin kendilerini Atatürkçülük kılıfı altında gizlemeye çalışmış olmasıdır. Bugün hala Atatürk'ün mirasçısı olduğu iddiasındaki CHP'nin Atatürk'le zaten çok daha önceden zayıflamaya başlamış ilişkisi, 10 Kasım 1938'de tamamen kesilmiştir" ifadelerini kullandı.

'ATATÜRK DE ELEŞTİRİLEBİLİR'

Konuşmasının devamında "Herkes gibi Atatürk de eleştirilebilir. Ancak eleştirmek başkadır, hakkı teslim etmek başkadır. Bizim saygı sınırları içindeki eleştirilere diyecek sözümüz yoktur" ifadelerini kullanan Erdoğan, "Bununla birlikte Atatürk'ün ailesini hedef alacak şekildeki ifadeleri doğru bulmadığımızı belirtmek istiyorum. Birileri çıkmış biz Atatürk'e Atatürk dedik diye bir sürü senaryo yazıyor. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ise bizim bunu dememizden daha doğal ne olabilir. CHP gibi bir partinin Atatürk'ü milletimizden kaçırmasına rıza göstermeyeceğiz. Atatürk'ü bunların o zihinsel fetişizmine kurban edilmesine rıza göstermeyeceğiz" dedi.

'MİSAK-I MİLLİ'YE SAHİP ÇIKAMADIK'

Geriye doğru gidilecek tek bir santimin olmadığını belirten Erdoğan, "Bölgemizdeki kanlı senaryolar tekrarlanarak tekrar tedavüle sokulmuştur. Kurtuluş Savaşı verirken ilan ettiğimiz Misak-ı Milli'ye sahip çıkamadık. Biz 'Misak-ı Milli'ye yeniden sahip çıkmalıyız' diyoruz. Bugünkü Türkiye dünün Türkiyesi değildir. Akrabalarımızın hukukuna sahip çıkmalıyız.  Bizim Misak-ı Milli hudutlarımızdan eğer taciz ediliyorsak, eğer o hudutlar içerisinden ülkemize saldırılar oluyorsa, burada 'Buyrun devam edin' deme lüksümüz yoktur. Fırat Kalkanı ve İdlib'de yapılan budur. Lozan kazanımları yanında kayıpları da olan bir anlaşmadır" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.