Hava Durumu

Birleşik Arap Emirlikleri'nde cinsiyet eşitliği ödüllerinin tümünü erkekler kazandı!

Dubai Emiri ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Devlet Başkan Yardımcısı Şeyh Muhammed bin Raşid el Maktum'un cinsiyet eşitliği ödüllerini layık gördüğü erkeklere tek tek elden verirken görüntülerini yayımlaması, sosyal medyayı kırıp geçirdi.

Haber Giriş Tarihi: 28.01.2019 18:31
Haber Güncellenme Tarihi: 28.01.2019 18:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Birleşik Arap Emirlikleri'nde cinsiyet eşitliği ödüllerinin tümünü erkekler kazandı!

İş hayatında kadın-erkek eşitliğini destekleyenlere verilen cinsiyet eşitliği ödüllerinin tüm kazananlarının erkek olması, BAE'yi bir kez daha alay konusu haline getirdi.

Cinsiyet eşitliğini en iyi destekleyen hükümet kurumu, cinsiyet eşitliğini en iyi destekleyen federal otorite, cinsiyet eşitliğini en iyi destekleyen girişim gibi alanlarda maliye bakanlığı, federal rekabet ve istatistik kurumu, insan kaynakları bakanlığı ödüle layık görüldü.

BAE'deki cinsiyetçi yapından ötürü de bu bakanlık ve kurumlar adına ödül almaya gelen temsilciler de hep erkek oldu.

Başbakan Yardımcısı ve İçişleri Bakanı Korgeneral Şeyh Saif bin Zayed el-Nahyan da BAE ordusuna annelik izni getirme çabalarından ötürü 'cinsiyet eşitliğini en iyi destekleyen kişilik' unvanıyla taltif edildi.

Tümüyle erkekler takımına madalya ve plaketlerini Dubai Emiri Şeyh Muhammed bin Raşid el Maktum dağıttı. Bu manzara karşısında Twitter'dan iğneleme yağdı:

"Çeşitlilik işini gerçekten çok güzel çözmüşsünüz. Beyefendilerden birisi gri giyinmiş."

Zaytung benzeri yayın yapan The Onion'a atıfla "Hepinizi The Onion mu hackledi?"

BAE Cinsiyet Dengesi Endeksi Ödülleri 2015'te hükümetin koyduğu kadınların iş hayatına katılımı hedeflerine ulaşma yönünde kaydedilen ilerlemeyi tanıma ve tanıtmayı hedefliyor.

BAE'nin resmi basın bürosunun Twitter hesabından şu paylaşım yapıldı:

"Emirlikler'in kadınlarıyla gurur duyuyoruz. Ülkemizin geleceğini şekillendirme konusunda merkezi bir rolü üstleniyorlar. Cinsiyet eşitliği hükümet kurumlarımızın temel direği haline geldi."

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı'nın 2018'de yürüttüğü bir araştırmaya göre, Körfez ülkeleri arasında BAE, cinsiyet eşitliği konusunda en iyi konumda bulunan ülke. 2015 verilerinin incelendiği rapora göre BAE'de kadınların yüzde 43'ü üniversite mezunu.

Madalyonun öbür yüzünde kadın hakları örgütleri, cinsiyet ayrımcılığının hâlâ çok yaygın olduğunu vurguluyor. Özellikle yargı sisteminin ayrımcı olduğu, evlilik ya da boşanma gibi konularda kadınların ikinci plana atıldığına dikkat çekiliyor. Yasalar 'şeriatın izin verdiği sınırlarda kadına yönelik ev içi şiddete' izin veriyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.