Hava Durumu

Bitcoin çakıldı!

Üst üste rekorlar kırarak tüm dikkatleri üzerine çeken sanal para birimi Bitcoin bu sefer çakıldı. Bir hafta kadar önce 20 bin seviyesini test eden Bitcoin, yüzde 37 civarında gerileyerek 11 bin 880 dolarlara kadar indi.

Haber Giriş Tarihi: 22.12.2017 16:29
Haber Güncellenme Tarihi: 22.12.2017 16:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bitcoin çakıldı!

Sanal paraların referans birimi Bitcoin'de bu kez sert düşüş yaşandı. Bir hafta kadar önce 20 bin seviyesini test eden Bitcoin dün gece ABD piyasasını 14 bin doların altında kapattı. Bitcoin bir gün öncesine göre yüzde 11,79 düşüş yaşarken haftalık bazda yüzde 20'ye yakın düşüş yaşadı.

REKOR DÜŞÜŞ

Gün içinde de düşüşünü sürdüren Bitcoin, 18 Aralık'ta gelmiş olduğu zirveden yüzde 37 civarında geriledi ve 11 bin 880 dolarlara kadar indi.

GÜVENSİZLİK YAŞANIYOR

Bir çok ülkenin kripto para birimleri ile ilgili yasal düzenlemeyi tartışmayı başlamasının ardından kripto para birimlerine karşı başlayan güvensizlik piyasayı da etkiledi. Bitcoin'in yanısıra, Ethereum, Litecoin, IOTA, Cardano gibi para birimleri de bir gün öncesine göre düşüş yaşadı.

'ALTINA YATIRIM' TAVSİYESİ

Öte yandan Bilgi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Asaf Savaş Akat, dijital para birimini Bitcoin'in 'balon' olduğunu belirterek "Bitcoin'e yatırdığın parayı altına yatır, çalınma ihtimali Bitcoin'e göre trilyonda bir" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.