Hava Durumu

Bitcoin'den yeni rekor: 20 bin doları aştı

Son günlerin en çok konuşulan konusu sanal para birimi Bitcoin'in değeri, kasım sonunda ulaştığı 10 bin dolarlık rekoru geride bırakarak 20 bin doların üzerine ulaştı.

Haber Giriş Tarihi: 17.12.2017 16:05
Haber Güncellenme Tarihi: 17.12.2017 16:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bitcoin'den yeni rekor: 20 bin doları aştı

Dünyanın en ünlü sanal para birimi Bitcoin'in değeri 20 bin doların üzerine çıktı. Bitcoin'in değerinin, yalnızca bu hafta içerisinde yüzde 37 oranında arttığı kaydedildi. Bitcoin'in değeri 2017 yılının ocak ayında 997 dolar iken, kasım ayında 9 bin doların üzerine çıkmıştı. Yorumcular, sanal para biriminin bu büyük yükselişi sebebiyle, ilerleyen zamanlarda finansal piyasalarda daha büyük kabul göreceği yorumunda bulunuyor.

60 BİN DOLAR TAHMİNİ

Aralık ayının başında, merkezi Danimarka'da bulunan Saxo Bank fahiş bir çıkarımda bulunarak, Bitcoin'in değerinin 60 bin doları bulabileceğini belirtmişti. Bitcoin, merkezi olmayan ilk uluslararası para birimi olarak biliniyor.

UYARILIYOR AMA...

Hafta içinde, Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, yaptığı açıklamada "Bitcoin finans tarihinin en büyük balonu olan Lale çılgınlığını geçmiş. Bu spekülasyondan uzak durmalı. Bitcoin fiyatı aniden aşırı derecede yükselebileceği gibi daha sonra çöküşe de geçebilir" demişti. Aynı şekilde Amerikan Merkez Bankası Başkanı Janet Yellen yine hafta içi düzenlenen Federal Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) toplantısının ardından yaptığı açıklamada Bitcoin'in hayli 'spekülatif' olduğunu belirtmişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.