Hava Durumu

Bitcoin'le ilgili felaket senaryosu: 'Görkemli çöküş'

ABD'de bir dönem Bütçe ve Yönetim Ofisi Direktörlüğü yapan ünlü ekonomist ve politikacı David Stockman'dan Bitcoin'le ilgili çok çarpıcı bir değerlendirme geldi. Stockman, Bitcoin'in 'olağanüstü bir şekilde çökeceğini' ve yatırım yapan 'aptal spekülatörlerin de yanıp kavrulacağını' söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 02.01.2018 15:31
Haber Güncellenme Tarihi: 02.01.2018 15:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bitcoin'le ilgili felaket senaryosu: 'Görkemli çöküş'

Dalgalı bir profil çizse de değeri katlanarak artan sanal para Bitcoin'e yapılan yatırımları eleştirenler kervanına ünlü ekonomist ve politikacı David Stockman da katıldı. ABD'de Ronald Reagan döneminde Bütçe ve Yönetim Ofisi Direktörü olan ve ayrıldıktan sonra yatırım bankası Salomon Brothers ve yatırım şirketi Blackstone Group'ta yöneticilik yapan Stockman, yatırımcıları kripto paraların sonunun felaketle biteceği yönünde uyardı. Stockman, "Kendilerini ağaçların boyunun gökyüzüne kadara uzanacağı yönünde ikna eden gerçekten aptal bir spekülatör grubu var. Olağanüstü bir çöküşle hepsi yanıp kül olacak. Bu dalgaya son katılan spekülatörlerin hepsinin elleri yanıp kavrulacak ve gereken dersi almış olacaklar" dedi.

GERÇEK DEĞİL

Stockman, son 2 yılda yüzde 3000 artan Bitcoin fiyatlarının bundan sonra nereye gidebileceğine ilişkin soruyu "Hiçbir fikrim yok. Bundan sonra ikiye üçe de katlayabilir, bir anda sıfıra da düşebilir. Ama önemli olan nokta şu ki, o gerçek bir para değil. Çünkü birşeyler alıp satmaya yarayan gerçek paralar istikrarlı olmalı" diye yanıtladı.

BITCOIN FİYATLARI

Geçen yılın en gözde yatırım aracı olan Bitcoin, 1000 dolar sınırından başladığı 2017'de 20.000 dolara kadar tırmanmıştı. Sonrasında ciddi dalgalanmalar yaşayan kripto para birimi, bugün 13.130 dolar seviyesinde bulunuyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.