Hava Durumu

BM'de Kudüs mesaisi

BM Güvenlik Konseyi, Türkiye'nin girişimleriyle Kudüs'le ilgili mevcut durumun tek taraflı değiştirilmesine karşı çıkan karar tasarısını hafta başında görüşme kararı aldı.

Haber Giriş Tarihi: 17.12.2017 16:45
Haber Güncellenme Tarihi: 17.12.2017 16:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
BM'de Kudüs mesaisi

Pazartesi günü oylamaya sunulması beklenen taslak metin, Kudüs'ün statüsü konusunda Birleşmiş Milletler'in herhangi bir değişikliğe gitmeyeceğinin altını çiziyor.

DW Türkçe'nin aktardığına göre, taslak metinde Kudüs meselesinin müzakere yoluyla çözülebileceği belirtilen metinde, "Kudüs'ün statüsü ile ilgili son gelişmelerden üzüntü duyuyoruz" deniyor. Mısır tarafından kaleme alınan tek sayfalık metinde ayrıca "Kutsal Kudüs şehrinin karakteri, statüsü ve demografik yapısında değişikliğin önünü açacak herhangi bir karar ya da adım, yasal olarak hükümsüzdür ve iptal edilmelidir" ifadesi yer alıyor.

Taslak metinde üye ülkelerin Kudüs'te büyükelçilik açmaktan kaçınması ve BM'nin Kudüs'ün statüsüyle ilgili daha önce aldığı kararlara sadık kalınması da isteniyor.

ERDOĞAN 'GİRİŞİM BAŞLATACAĞIZ' DEMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da ABD'nin Kudüs kararının iptali için BM'de girişim başlatacaklarını açıklamıştı. Erdoğan "ABD'nin Kudüs'le ilgili kararının iptali için BM nezdinde de girişimler başlatıyoruz. Önce BMGK'de, orada bir veto olursa BM Genel Kurulu'nda bu haksız kararın iptali için çalışacağız" demişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.