Hava Durumu

BM: İsrail'in 189 Filistinliyi öldürmesi savaş suçu sayılabilir

Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Konseyi'ne bağımsız komisyon tarafından sunulan raporda, 30 Mart-31 Aralık 2018 arasında Gazze'deki protestolara müdahale eden İsrail güvenlik güçlerinin 189 Filistinliyi öldürüp binlercesini yaralayarak savaş suçu ve insanlığa karşı suç işlemiş olabileceği belirtildi.

Haber Giriş Tarihi: 28.02.2019 14:06
Haber Güncellenme Tarihi: 28.02.2019 14:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
BM: İsrail'in 189 Filistinliyi öldürmesi savaş suçu sayılabilir

BM Soruşturma Komisyonu, Gazze'de protesto düzenleyen Filistinlilerin öldürülmesinden sorumlu olanların keskin nişancılar ve komutanlar dahil olmak üzere kimlikleriyle ilgili gizli bilgilere sahip olduğunu da duyurdu.

'UCM'YE HAVALE EDİLMELİ'

Komisyon, BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri Michelle Bachelet'in raporun bulgularını BM'ye bağlı Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) ile paylaşması gerektiğini belirtti.

BM soruşturmacılarının raporunda şu vurguya yer verildi:

"İsrail güvenlik güçleri vuruldukları sırada başkalarının ölümü ve yaralanmasına yakın tehdit oluşturmayan ve çatışmalara doğrudan katılmayan Filistinli göstericileri öldürdü ve sakatladı."

İsrail hükümeti güvenlik güçlerinin açtığı öldürücü ateşi, sınır ihlallerini ve militanların sınırdan sızıp saldırı düzenlemelerini önleme amacıyla gerekçelendiriyordu.

İsrail Dışişleri Sözcüsü, raporu incelemelerinin ardından açıklama yapacaklarını söyledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.