Hava Durumu

BM'nin reforme edilmesi şart

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan New York'ta yeni Türkevi'nin temel atma töreninde konuştu. Erdoğan, "Dünya BM'nin kurulduğu dönemdeki dünya değildir" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 18.09.2017 19:15
Haber Güncellenme Tarihi: 18.09.2017 19:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
BM'nin reforme edilmesi şart

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan New York'ta yeni Türkevi'nin temel atma töreninde konuştu. BM'nin reforme edilmesinin şart olduğu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Birleşmiş Milletlerin değişen şartlara ayak uydurmak için reforme edilmesi şarttır" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Eski Türkevi binası yeri isabetli olmakla birlikte ihtiyacımızı karşılayamaz hale gelmişti. Bu vesileyle eski Türkevi IBM'den satın alınmıştır. Başbakan olduğum dönemde burası bize yetmez daha fazlasına lazım sapından solundan alabileceğimiz bir yer yok mu gayretine girmiştik. Tüm aşamalarıyla yakından ilgilendiğim bu projenin bir an evvel yürürlüğe gireceğine eminim. sıkıntıya düşen herkes için güvenli bir liman haline getirme hedefindeyiz. Tam karşısındaki BM binasına asıl misyonunu hatırlatacak şekilde görev yapacağına inanıyorum. BM teşkilatı tüm eksiklerine rağmen dünyada herkesin sesini duyurabildiği yegane küresel çatıdır. Ancak dünya BM'nin kurulduğu dönemdeki dünya değildir. BM'nin reforme edilmesi şarttır. Bu yılki gündemde reform var ancak bu bizim anladığımız manada değil. Asıl reform, BM'nin yapısı üzerinde gerçekleşmelidir. 2023 hedeflerimiz Türkiye'nin dünyaya yaptığı katkıları da güçlendirecektir. Dış politikada yürüttüğümüz etkin diplomasiyi güçlendirmek istiyoruz" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.