Hava Durumu

'Bordo Bereliler 2: Afrin' filminin çekimlerine İnegöl'de başlandı

'Bordo Bereliler Suriye' filminin devamı olarak İnegöl'de çekilen 'Bordo Bereliler 2: Afrin' adlı yeni sinema filminin tanıtım toplantısı Almira Otel'de gerçekleşti. Toplantıda söz alan filmin yönetmeni Erhan Baytimur, "Bir teröristin empati kurmasını sağlayacağız" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 27.12.2017 16:26
Haber Güncellenme Tarihi: 27.12.2017 16:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
'Bordo Bereliler 2: Afrin' filminin çekimlerine İnegöl'de başlandı

Almira Hotel'de gerçekleşen tanıtım toplantısına İnegöl Kaymakamı Ali Akça ve İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban da katıldı. Yapımcılığını Erdoğan Yaprak ile Ali Ertem'in, yönetmenliğini Erhan Baytimur'un üstlendiği filmin oyuncu kadrosunda, Cenk Ertan, Sedat Mert, Halil İbrahim Kalaycıoğlu, Cavit Çetin Güner, Emel Dede, Ozan Güler, Oğuz Yağcı, Kübra Dilara Çelen, Engin Kuyucu, Gencer Güvercin, Mehmet Dindar, Erol Yaman yer alıyor.

Özel Kuvvetlere bağlı bordo bereli askerlerin terör örgütlerine yaptığı operasyonları konu alan ve Afrin'de başlayıp, İnegöl'de son bulan 'Bordo Bereliler Afrin' filminin çekimlerine İnegöl'de başlandı.

Filmin İnegöl'de çekilmiş olmasından duyduklarını belirten Bursa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İsmail Yılmaz, film ekibine teşekkür etti. İnegöl Kaymakamı Ali Akça ise, "Bir millet için en onurlu mücadele, var olma mücadelesidir. Bizler bu bilinçle bazı değerleri sürekli hatırlamalıyız. Bu değerler şehitlik ve gaziliktir.  Bize de kurumları ve vatandaşları ile bu filme sahip çıkmak düşer" diye konuştu.

FARKLI BİR HİKÂYE

Birinci filmi "15 Temmuz" ruhuyla çektiklerini dile getiren filmin yönetmeni Erhan Baytimur ise ikinci filmin hikaye olarak çok farklı olduğunu, Afrin'de başlayan bir operasyonun İnegöl'de son bulmasını konu edindiğini dile getirdi. Özellikle Türkiye üzerine oynanan oyunlardan bir tanesini filmde işleyeceklerini dile getiren Baytimur, İnegöl'de olacak bir olayın önlenişini anlatacaklarının altını çizdi.  Bu filmde farklı bir şey yapmak istediklerini dile getiren Baytimur, "Bir teröristin empati kurmasını sağlayacağız" dedi.

NEDEN İNEGÖL?

İlk filmden farklı olarak bu filmde yeni karakterlerin de yer alacağını söyleyen Baytimur,  hem İstanbul'a yakın olması hem de doğal güzelliğinin ve atmosferinin ilgilerini çektiği için İnegöl'ü seçtiklerini söyledi.

"TERÖRİSTİ CANLANDIRIYORUM"

Filmde kötü bir karakteri canlandırdığını belirten oyunculardan Emel Dede, "Filmde terör örgütü üyesi bir karakteri canlandırıyorum. Bu da seyircide olumsuz duygular uyandıracak.  Belki nefret edecekler benden. Kin ve nefret dolu sahneler için şimdiden özür dilerim. Her filmde birilerinin kötü yüz olması gerekir" dedi.

Belediye Başkanı Alper Taban, filmin setini ziyaret etti. Beylik Hanı civarında yapılan çekimlerde oyuncular ve teknik ekiple buluşan Taban, çekimlerin birkaç hafta süreceğini ifade etti. Yapımcı Erdoğan Yaprak, yönetmen Erhan Baytimur ve oyuncularla bir araya gelen Taban, çekimler hakkında bilgi de aldı.

BİR İLKİ GERÇEKLEŞTİRİYORUZ

Set ziyaretine ilişkin bir açıklama da yapan Alper Taban, "Bugün İnegöl'ümüzde bir ilki gerçekleştiriyoruz. İnegöl'ümüz tabi pek çok değeri ile öne çıkan bir kent. Gelişen, büyüyen, markaları ve değerleriyle yolunda hızla ilerleyen bir şehir. Bizler de buraya gelerek arkadaşlarımızın emeklerini yakından görelim istedik" dedi.

GÜZEL BİR FİLM ORTAYA ÇIKACAK

Güzel bir sinema filminin ortaya çıkacağını kaydeden Alper Taban, "Bir ilki gerçekleştirdiğimizden bahsettik. Burada çarşı esnafımızın ve vatandaşlarımızın da yeni yeni deneyimlemeye başladığı bir durum. Dolayısıyla o heyecanı birlikte paylaşalım istedik. Set önü ve arkası olmak üzere geldik yerinde baktık. İnşallah birkaç hafta sürecek bu çalışmalar neticesinde ben güzel bir sonuç elde edeceğimizi düşünüyorum. Hem şehrimizin tanıtımı ve isminin duyulması anlamında bir sinema filminin İnegöl'de çekilmesi ve ulusal ve uluslararası anlamda servis edilmesinin önemli olduğunu düşünüyorum. Zaten senaryo olarak da baktığınızda bugün Afrin Suriye'de Türkiye için önemli bir bölge. Hükümetimizin burayla ilgili hesap kitap yaptığı, sürekli gözlem altında tuttuğu bir bölge. Böylesine sıcak bir gündemin burada filminin çekiliyor olmasının da önemli olduğunu düşünüyorum. Güzel bir sinema filmi olacağını düşünüyorum" ifadelerinde bulundu.

 

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.