Hava Durumu

Borsa İstanbul'da işlemler tekrar başladı

Borsa İstanbul'da teknik veri yayını yapılamadığı için seans saat 10.30'dan sonra işleme kapatıldı. Borsa İstanbul, KAPa 'teknik bir sorun' açıklaması yaptı. Borsa'dan yapılan ikinci duyuruda ise işlemlerin saat 14.00'den itibaren yeniden başlayacağı duyuruldu.

Haber Giriş Tarihi: 26.09.2018 16:24
Haber Güncellenme Tarihi: 26.09.2018 16:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Borsa İstanbul'da işlemler tekrar başladı

Borsa İstanbul geçici olarak piyasa işlemlerine kapatıldı. Yapılan açıklamada, 'teknik sorun' nedeniyle veri yayını yapılamadığı bildirildi.

Veri akışı yapılamadığını belirten Borsa İstanbul'dan Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) şu açıklama yapıldı:

"Veri yayınının sağlıklı olarak yapılamamasından dolayı BISTECH üzerinde çalışan bütün piyasalarda işlemlere geçici olarak ara verilmiştir. Konu ile ilgili olarak daha sonra bilgilendirme yapılacaktır."

14.00'DE İŞLEMLER BAŞLADI

Borsa İstanbul'dan öğleden sonra yapılan ikinci açıklamada ise Borsa İstanbul BISTECH işlem sistemi Pay Piyasası işlemlerinin 14:00'ten itibaren başlayacağı duyuruldu.

Borsa İstanbul'dan Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan ikinci açıklamada şöyle denildi: "BISTECH işlem sistemi Pay Piyasası işlemleri 14:00'ten itibaren başlayacak, saat 14:00-14:15 arası tek fiyat emir toplama seansı, 14:15-14:20 arası eşleştirme seansı yapılacaktır. 14:20'den sonra tüm kıymetlerin işlemleri olağan seans durum akışıyla kaldığı yerden devam edecektir. (Gün Ortası Tek Fiyat Bölümü: Paylar için P_TEKFIYAT_EMIR_TPL seans durumudur.) Seans durdurulana kadar girilen emirler iptal edilecek olup ve gerçekleşen işlemler geçerliliğini koruyacaktır. Seans durumlarına ilişkin akış çizelgeleri ekte yer almaktadır."

UCUZ DÖVİZ SATIŞI OLMUŞTU

Teknik gerekçelerle 31 Ağustos'ta Halkbank'tan 4.6 milyon tutarında ucuz döviz satışı yapılmıştı. Banka daha sonra bu işlemleri iptal ettiğini duyurmuştu. 10 Eylül tarihinde de Vakıf Katılım Bankası'nın bilgilendirme ekranında dolar kuru 6,20 yerine 4,50 olarak yer almıştı. Banka, siber saldırı nedeniyle bilgilendirme ekranında rakamların hatalı yer aldığını, ancak herhangi bir işlem yapılmadığını açıklamıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.