Hava Durumu

Bozbey'den çok önemli Suriyeli açıklaması: 'Bursa'nın tamamında uygulayacağız'

Nilüfer Belediyesi yanındaki ticari imarlı alanın, Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından otoparka dönüştürülmesine ilişkin konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, "Malzemenin tamamı Nilüfer Belediyesi tarafından döküldü. Bir şey yapmadan tabela koyup, açılış yapıyorsunuz. Yol kenarlarından otopark ücreti alıyorsunuz. Tiyatro oynuyorsunuz maalesef" dedi.   Türkiye'deki Suriyelilerin dörtte üçünün geri dönmek istemediğini hatırlatan Bozbey, "Türkiye'de yaşıyorlarsa, Türkçe tabela kullanacaklar. Biz, Nilüfer'de bunu uyguluyoruz. Meclis kararı da alıp, Bursa'nın tamamında bunu uygulayacağız" ifadelerini kullandı.

Haber Giriş Tarihi: 14.02.2019 15:26
Haber Güncellenme Tarihi: 14.02.2019 15:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bozbey'den çok önemli Suriyeli açıklaması: 'Bursa'nın tamamında uygulayacağız'

Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, Bursa'da faaliyet gösteren Karadeniz dernek ve federasyon başkanlarıyla "Fikir Birliği Toplantısı" gerçekleştirdi. Göreve geldiklerinde Bursalılar'ın mutlu, huzurlu ve güvenli bir şehirde yaşam sürmeleri için uygulayacakları projeleri paylaşan Mustafa Bozbey, sorunların giderilmesine yönelik de çözüm önerilerini sundu.

Dernek ve federasyon başkanlarıyla karşılıklı fikir alışverişinde bulunan Mustafa Bozbey, "Birlikte yönetim" vurgusu yaptı. Bozbey, katılımcıların kentin geleceğine yönelik sorularını da yanıtladı. Kentsel dönüşüm ve planlama hataları, Bursa'da yaşayan Suriyeliler, ulaşım ve otopark sorunlarına değinen Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, bu konularda görüşlerini dile getirdi.

Konuşmasına, hemşeri dernekleri ve federasyonlarına teşekkür ederek başlayan Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, şöyle devam etti: "Sizler, hemşeri dernekleri ve federasyonları olarak üyelerinizle bir bağ kurup, çeşitli sosyal aktiviteler gerçekleştirirken, diğer bir yandan da onlara zor zamanlarında destek olarak kamusal bir görevi yerine getiriyorsunuz. Anadolu'nun kültürel zenginliğini koruyup, gelecek kuşaklara aktarmak için çaba gösteriyorsunuz."

"MAHKEME KARARLARI UYGULANMIYOR"

Katılımcıların, Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yol kenarlarında uygulanan ücretli otopark uygulamasına yönelik sorusuna Bozbey, "Bu konuda Nilüfer'deki uygulamalar için dava açtık ve kazandık. Ancak halâ mahkeme kararlarını uygulamıyorlar" dedi.

Nilüfer Belediyesi Halk Evi yanındaki ticari imarlı alanın, geçtiğimiz günlerde Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından otopark olarak açılmasına yönelik değerlendirmede bulunan Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey şöyle konuştu: "Orası aslında ticari imarlı bir alan. Alanın zemininde bulunan malzemenin tamamı Nilüfer Belediyesi tarafından döküldü. Haftanın iki gününde pazar kuruluyor yakınında. Pazarların olduğu günlerde zaten ücretsiz kullandırıyorduk. Fakat birileri geldi, oraya tabela dikti. Daha da tuhafı milletvekilleri ile geldi, bir de açılış yaptılar. Tam bir komedi. Bununla ilgili fıkra bile üretilebilir. Hiçbir şey yapmadan, tabela koyarak orada açılış yapıyorsunuz. Diğer tarafta da yol kenarlarından, para almamanız gereken yerden para alıyorsunuz. Komedi yapıyorsunuz, tiyatro oynuyorsunuz maalesef."

"TÜRKİYE'DE YAŞIYORLARSA TÜRKÇE TABELA KULLANACAKLAR"

Bursa'da yaşayan Suriyeliler ve tabelalarda yabancı dil kullanımına yönelik bir soru üzerine de Mustafa Bozbey, "Yapılan araştırmalara göre Suriyeliler'in dörtte üçü geri dönmek istemiyor. Türkiye'de kalacaklar gibi görünüyor. O zaman, eğitim ve sosyal hayata uyum ve entegrasyon programlarını iyi hazırlamak lazım. Türkiye'de yaşıyorlarsa, Türkçe tabela kullanacaklar. Biz, Nilüfer'de bunu uyguluyoruz. Yabancı tabelalar konusunda Meclis kararı da alıp, Bursa'nın tamamında bunu uygulayacağız. Bu konuda ısrarlıyız" dedi.

"DOĞANBEY SORUNUNU HAK SAHİPLERİYLE BİRLİKTE ÇÖZECEĞİZ"

Kent gündemine ilişkin görüşlerini de paylaşan Bozbey, "31 Mart sonrası, Bursa'da doğru proje konusunda uzlaşı kültürünü geliştireceğiz. Örneğin kentsel dönüşümde yapılan hataların önüne geçeceğiz. Maalesef yapılan hatalar sonucu evleri yıkılan insanlar, kirayı cepten vermek durumunda kaldı. Müteahhitler borçlandı. Hem onlar kaybetti, hem sosyal donatı alanları, yeşil alanları, okul alanları azalan insanlar ve kamu kaybetti" dedi.

Bozbey, Bursa'nın bir ayıbı olarak nitelendirdiği Doğanbey TOKİ konutları ile ilgili de, "Ben, Doğanbey TOKİ sakinleri adına bir karar vermenin doğru olduğunu düşünmüyorum. 31 Mart sonrası oradaki hak sahiplerini de memnun edecek ve onlarla birlikte alacağımız karar ile bu sorunu çözeceğimize inanıyorum. Bu konuda projelerimiz var" şeklinde konuştu.

Kent Meydanı'ndan Terminal'e uzanan T2 Hattı'na ilişkin görüşlerini de açıklayan Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, "Keşke başlanmamış olsaydı. T2 Hattı'nda o masraf yapılacağına, metrobüs yapılsaydı hem daha ucuza mal olurdu hem de şuana kadar çoktan işler duruma gelirdi. Bir araya gelip, konuşulsaydı, bunlar yapılmazdı" ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.