Hava Durumu

Bozdağ'dan erken seçim açıklaması: '13.30'u bekleyin'

MHP lideri Bahçeli'nin erken seçim açıklamasına yönelik açıklama yapan Hükümet Sözcüsü Bozdağ, "Yarın MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli ile Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan Beyefendi 13.30'da bir araya gelecekler ve konuyu değerlendirecekler. Onun için yarın 13.30'u beklemenizi tavsiye ederim." dedi.

Haber Giriş Tarihi: 17.04.2018 20:49
Haber Güncellenme Tarihi: 17.04.2018 20:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bozdağ'dan erken seçim açıklaması: '13.30'u bekleyin'

Bakanlar Kurulu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde toplandı. Yaklaşık 2 saat süren toplantı sona erdi. Toplantı sonrası kameraların karşısına geçen Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin ülke gündemine bomba gibi düşen erken seçim çağrısıyla ilgili açıklama yaptı.  Bozdağ, "Yarın MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli ile AK Parti Lideri ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan Beyefendi 13.30'da bir araya gelecekler ve konuyu değerlendirecekler. Esasında bu konuya ilişkin gerekli değerlendirme ve açıklamalar, bu değerlendirmeden sonra yapılacaktır. Onun için yarın 13.30'u beklemenizi tavsiye ederim" dedi.

EGE'DE BAYRAK KRİZİ

Bozdağ'ın gündeminde Ege'de yaşanan bayrak gerilimi de vardı. "Türkiye ile Yunanistan 2 komşu ülke, biz iki ülke arasındaki dostluğun iyi olmasını arzu ediyoruz" diyen Bozdağ, "Türkiye -Yunanistan ilişkilerin olumlu gelişmesi için ciddi adımlar attık. Yunanistan içi siyasetinde yer edinmek için bu açıklamaların yapıldığı görülüyor. Türkiye-Yunanistan arasındaki olumlu ilişkiler iki ülkenin de çıkarınadır. İç politik kaygılarla açıklama yapıyorlar. Türkiye'de Ege'de bir oldu bittiye izin vermesini kimsenin Türkiye'den beklememesi gerek. Herkes hesabını doğru yapmalıdır" ifadelerini kullandı.

OHAL'İN UZATILMASI

MGK'da alınan OHAL'in uzatılması yönündeki tavsiye kararına da değinen Bozdağ, "Cumhurbaşkanımız başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu, Milli Güvenlik Kurulu'nun tavsiye kararına uyarak, olağanüstü halin 3 ay daha uzatılmasına ilişkin tezkereyi karara bağladı ve TBMM Başkanlığına gönderdi. Eğer TBMM Genel Kurulu bu tezkereyi kabul ederse olağanüstü hal 3 ay daha uzatılmış olacaktır" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.