Hava Durumu

'Bozkırın Tezenesi' Bursa'da konserle anılacak

Türk Halk Müziği'nin usta ismi, 'Bozkırın Tezenesi' Neşet Ertaş, Bursa Marmara Yozgatlılar Federasyonu tarafından Bursa Büyükşehir Belediyesi Orkestra Şube Müdürlüğü Türk Halk Müziği Bölümü ile ortaklaşa düzenlenecek olan konserle anılıyor.

Haber Giriş Tarihi: 22.01.2019 16:28
Haber Güncellenme Tarihi: 22.01.2019 16:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
'Bozkırın Tezenesi' Bursa'da konserle anılacak

Neşet Ertaş anısına düzenlenecek olan konserde, Kırşehir Abdallar Topluluğu, Şef Altan Göl önderliğinde 'Büyük Usta'nın en güzel türkülerini seslendirerek dinleyicilere adeta müzik ziyafeti sunacak. Marmara Yozgatlılar Federasyonu Başkanı Ahmet Aslan konsere ilişkin yaptığı açıklamada, UNESCO tarafından yaşayan insan hazinesi kabul edilen Neşet Ertaş'ı yad etmenin onur verici olduğunu belirterek, "Ceketinin önünü açmak için bile seyircisinden izin isteyen, dinleyicisine 'Ayaklarınızın türabı, gönüllerinizin hizmetçisiyim efendim' diye seslenen, konserini iyice uzattıktan sonra 'Evde hanım bekler, onun sıcaklığına da ihtiyacım var müsaade buyurursanız' diyecek kadar bir tevazu ustasıydı Neşet Ertaş" dedi.

BİRLİK VE BERABERLİK GELENEĞİ

Türküleriyle, binlerce yıldır birçok medeniyete ev sahipliği Anadolu'nun rengârenk seslerini nesillerden nesillere aktaran eşsiz bir kültür elçisi olduğunu vurgulayan Arslan, "Neşet Ertaş ve temsil ettiği abdal geleneğinin ifade ettiği kardeşlik, dostluk, sevgi, birlik, beraberlik, bugün her zamandan daha fazla ihtiyaç duyduğumuz duygular. Modernlik adına, savaşın, yıkımın, umutsuzluğun, nihilizmin olduğu bir çağda Neşet Ertaş'ın temsil ettiği geleneğinin mesajının bugün insanlık için çok daha önemli olduğunu düşünüyorum. Neşet Ertaş'ı bilenle bilmeyen bir olmaz. O buram buram Anadolu kokan türküleri bir kere değdi mi yüreğinize artık Neşet Ertaş'la büyür, Neşet Ertaş'la aşık olur, Neşet Ertaş'la yuva kurarsın. Neşet Ertaş'la çocuğunu büyütür ve Neşet Ertaş'la ölürsün. Dolayısıyla Bozkırın Tezenesi'nin türküleri, aşka, dostluğa, sevgiye, birliğe, beraberliğe, kardeşliğe bulanmış gönüllerin marşıdır" diye konuştu.

EMANETİNE SAHİP ÇIKMALIYIZ

Arslan, büyük usta Neşet Ertaş'ın bu toplumun üzerinde mühendislik planları yapanlara inat yoğrulmuş kardeşlik hamurumuzun pişmiş ekmeği gibi olduğuna dikkat çekti. Arslan sözlerini şöyle sürdürdü: "Neşet Ertaş'ın ardından onca güzel sözü söyleyen yetkililerimiz, türkücülerimiz, siyasetçilerimiz, gerçekten bu kültürel gelenek yaşasın istiyorsa onun 'sazının emanetçileri'ne sahip çıkmalı. Bozlağı yaşatmalı. Konserimize destek olan Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür ediyor, tüm hemşerilerimizi bu anlamlı gecede bizlerle birlikte olmaya davet ediyoruz." Ertaş'ı anma gecesi 9 Şubat 2019 Cumartesi günü saat 20.00'da Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Osmangazi Salonu'nda gerçekleştirilecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.