Hava Durumu

Bozkurt'tan diaspora önerisi

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu'nu ziyaret eden TESİAD Genel Başkanı M. İlyas Bozkurt, özellikle iş adamlarının ön planda olduğu Türk Diasporası kurulmasını önerdi.

Haber Giriş Tarihi: 11.08.2017 11:13
Haber Güncellenme Tarihi: 11.08.2017 11:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bozkurt'tan diaspora önerisi

Türkiye Etkin Sanayici İşadamları ve İşkadınları Federasyonu (TESİAD) Genel Başkanı Muhamet İlyas BOZKURT, beraberindeki heyet ile birlikte Başbakan Yardımcılığı görevine getirilen Bursa Milletvekili Hakan ÇAVUŞOĞLU'na hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

TESİAD FARKI

Çankaya Köşkü'ndeki makamında gerçekleşen görüşmede Bakan Çavuşoğlu ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek şunları söyledi: "Ben TESİAD'ı yıllardır tanıyorum, faaliyetlerinizi yakından takip ediyorum ve karşılıklı dostluğumuz ve muhabbetimiz de yıllara dayanır.  Son derece kaliteli olan insan kaynakları ile genç, dinamik ve donanımlı olan kadrosu ile yaptığı çalışmalarıyla, diğer birçok STK'dan ayrılan TESİAD'ın, memleketin faydası söz konusu olduğu zaman hiç yüksünmeden elini taşın altına koyabilen; eğriye eğri, doğruya doğru diyebilen ve olaylar karşısında ilkeli durabilen bir sivil toplum örgütü olarak ben de hep farklı bir yeri olmuştur."

DANIŞMA TOPLANTISI İÇİN TEŞEKKÜR

Çavuşoğlu, 16 Nisan referandumundan önce TESİAD'ın daveti üzerine yaptıkları toplantıdan son derece istifade ettiğini belirterek "Referandum öncesi yaptığımız toplantı benim için hem eğitici hem de öğretici çok verimli bir çalışma oldu. Bunun için ayrıca teşekkür ediyorum" dedi.

SOYDAŞLAR İÇİN ÖNLEM ŞART

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın inisiyatifiyle böyle bir göreve başlama imkânı bulduğunu, bu görevin kendisi için hem büyük bir onur hem de büyük bir sorumluluk olduğunu ifade eden Çavuşoğlu,  "Bakanlığımız bünyesinde Medeniyetler İttifakı Projesi'nin yürütülmesi, 100. Yıl Anmaları ve ilgili konuların koordinasyonu, Vakıflar Genel Müdürlüğü, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı, Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü gibi son derece önemli konular bulunuyor. Bu kapsamda son günlerde özellikle Avrupa'daki bazı ülkeler tarafından ülkemiz aleyhine bir takım çalışmalar yürütüldüğünü görüyoruz. Bu bağlamda bizlere çok ciddi sorumluluklar düşüyor. Yurtdışındaki vatandaşlarımızın, akraba topluluklarımızın ve soydaşlarımızın güvenliklerinin arttırılması, ayrımcılığa maruz kalmamaları vb. konularda bir an önce adımlar atmamız gerekiyor. Balkanları anlamadan, Türkiye'yi anlamak mümkün değildir" dedi.

TÜRK DİASPORASI FORMULÜ

Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu'na hayırlı olsun dileklerini ileterek sözlerine başlayan TESİAD Genel Başkanı İlyas Bozkurt, "Yeni görevinizin ülkemiz ve Bursa'mız adına hayırlı olmasını diliyorum" dedi. Yurtdışındaki vatandaşlarımızı, akraba topluluklarımızı ve soydaşlarımızı ilgilendiren konularda özellikle iş adamlarının ön planda olduğu Türk Diasporasının son derece önemli olacağının altını çizen Başkan Bozkurt, "Bu şekilde oluşturulacak bir diaspora hem Türkiye'nin yurtdışındaki çalışmalarında hem de yurt dışındaki vatandaşlarımızın, soydaşlarımızın faaliyetlerinde son derece etkili olacaktır. Özellikle Avrupa'da yaşayan Türklerin bir diaspora etrafında toparlanması hayati önem taşımaktadır. Bu oluşum merkezi Avrupa'da bulunan bir güç olacağından dışarıdan yönetilen ve Avrupa'nın iç işlerine karışan içerideki Türkler imajı yerine Avrupa'daki Yahudi Lobisi, Ermeni Lobisi ya da Rum Lobisi gibi tamamen yerel,  içeriden faaliyet gösteren bir yapı olacaktır. Tabii ki Türkiye Cumhuriyeti Devleti dolaylı olarak bu yapının arkasında olmakla beraber Avrupa'nın iç işlerine karışmadığı için Uluslar Arası İlişkiler açısından hem Türkiye Cumhuriyeti Devletini hem de Avrupa'da yaşayan Tük vatandaşlarının elini rahatlatacak ve kuvvetlendirecektir" ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.