Hava Durumu

Brunson hakim karşısında

ABD'li papaz Andrew Craig Brunson, dördüncü kez hakim karşısında. Brunson sabah saatlerinde yoğun güvenlik önlemleri altında Aliağa Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'ne getirildi.

Haber Giriş Tarihi: 12.10.2018 09:08
Haber Güncellenme Tarihi: 12.10.2018 09:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Brunson hakim karşısında

 Bu sabah saatlerinde özel harekat polislerinin yoğun güvenlik önlemleri ile beraber ev hapsinde bulunduğu İzmir'deki dairesinden 4. duruşmasının görüleceği Aliağa Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'ne getirildi. Rahip Brunson, saat 10:00'da hakim karşısına çıktı. 

PAPAZ BRUNSON MAHKEMESİ BAŞLADI!

Tüm gözlerin bugüne çevrildiği kritik davada Rahip Brunson duruşması 10:00'da başladı. Davanın 4. duruşması İzmir Aliağa ceza infaz kurumları kampüsünde bulunan 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülüyor.

İDDİANAMEDE HANGİ SUÇLAMALAR VAR

Terör örgütleri FETÖ ve PKK adına suç işlediği iddiasıyla 9 Aralık 2016'da tutuklanan ABD'li rahip Brunson hakkında hazırlanan iddianamede, Brunson'un din adamı görüntüsü altında söz konusu terör örgütleri FETÖ ve PKK adına suç işlediği ve genel stratejileri kapsamında eylem birlikteliği içinde olduğu, örgütlerin amaçlarını bilerek ve isteyerek iş birliği yaptığı belirtildi.

Brunson'ın FETÖ'nün üst düzey mensupları ile kod isimlerini bilerek görüştüğü, bu kapsamda örgütün sözde eski Ege Bölgesi imamı firari Bekir Baz ve yardımcısı Murat Safa ile 'silahlı terör örgütü üyesi olmak' suçlamasından yargılanan Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi Başkanı Taner Kılıç ile görüşmeler yaparak strateji belirlediği de iddiaları da iddianamede yer aldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.