Hava Durumu

BTSO Başkanı Burkay'dan Lojistik Merkez açıklaması!

Bursa'nın lojistik merkez hedefine yönelik açıklama yapan BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Lojistik Merkez'in makro projeleri arasında yer aldığını belirterek "Çalışmalarımız tüm hızıyla sürüyor" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 08.02.2018 08:29
Haber Güncellenme Tarihi: 08.02.2018 08:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
BTSO Başkanı Burkay'dan Lojistik Merkez açıklaması!

N. Nuri Yavuz

Türkiye'nin üretim ve ihracat merkezi Bursa'nın gerek sanayi gerekse de ticari alanda önemli bir değişim ve dönüşüm sürecinden geçtiğini belirten Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, "Medeniyetin ve kalkınmanın belirleyicisi, ulaşım alternatifleri ve kalitesidir. Bu anlamda BTSO olarak, Ulaştırma, Habercilik ve Denizcilik Bakanlığı'mızın liderliğinde yerel yönetimlerimizle birlikte bölgemizi ticari açıdan cazibesi daha da yüksek bir konuma getirmeyi amaçlıyoruz. Bu noktada çalışmalarımız da tüm hızıyla sürüyor" ifadelerini kullandı.  

TALEPLERİMİZ KARŞILIK BULUYOR

Bursa'nın kara, deniz ve hava ulaşımında çok önemli bir potansiyele sahip olduğuna dikkat çeken İbrahim Burkay, BTSO bünyesinde oluşturdukları 'Lojistik Konseyi'nin kent dinamiklerini ortak akıl masası etrafında buluşturduğunu söyledi. Yaptıkları çalıştaylarla lojistik imkanların geliştirilmesi amacıyla ihtiyaç duyulan fiziksel düzenlemelerin geliştirilmesi ve yatırım önceliklerinin tespit edildiğini vurgulayan Başkan Burkay, "Lojistik Merkez konusundaki çalıştay raporumuzu da Ulaştırma, Habercilik ve Denizcilik Bakanımız Sayın Ahmet Arslan'a da sunduk. Sayın Bakanımız Bursa iş dünyası olarak sunduğumuz taleplerin en kısa sürede hayata geçirilmesi amacıyla sürdürülen çalışmaların startını verdi. Sayın Bakanımıza projelerimize ve Bursa'mıza sunduğu hizmetler için şükranlarımı sunuyorum" dedi. 

ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Bursa iş dünyası olarak Türkiye'nin ihracat hedeflerine liderlik ettiklerini ve projenin de kentin dış ticaret hacmini destekleyecek bir lojistik ağ üzerinden planlandığına dikkat çeken Başkan Burkay, proje kapsamında yürütülen çalışmalara ilişkin şu bilgileri verdi: "Yenişehir - Bursa Hızlı Tren etabının lojistik açıdan değerlendirilmesi için Gemlik Demiryolu İltisak Hattı Projesi yapıldı ve imalat aşamasına geçildi. Lojistik merkezin yapımına uygun olarak Bursa - Bandırma hattının güzergâh değişikliği ve yük istasyonu yerine ilişkin proje de Devlet Demiryolları tarafından nihai aşamaya taşındı. Yenişehir Havalimanı'nın kargo hizmeti vermesiyle ilgili altyapı çalışmaları da tamamlandı. Söz konusu projenin sürdürülebilir olması açısından talep toplama ve fizibilite çalışması da devam etmekte."

DEV ULAŞIM PROJELERİ

İstanbul-İzmir Otoyolu'nun Lojistik Merkeze hizmet verecek TEKNOSAB bağlantısı yapımı projesinin de onaylandığını ve imalat aşamasına geçildiğini açıklayan Başkan Burkay, şöyle devam etti: "Zeytinbağı - Mudanya İl Yolu Projesi de onaylandı. Burada da kamulaştırma süreci en kısa sürede başlayacaktır. Dev ulaşım projelerinin merkezinde yer alan Bursa, 'Lojistik Merkez' hedefinde de yoluna emin adımlarla devam etmektedir. Bu merkezin hayata geçmesiyle birlikte firmalarımızın rekabet gücü artarken, ülke ekonomisine katkılarımız da daha yüksek düzeylere ulaşacaktır."  

BURSA'DAN TAM DESTEK!

Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Ülkemizde tasarlanabilecek, üretilebilecek, geliştirilebilecek hiçbir ürünü, yazılımı, sistemi acil durumlar haricinde dışarıdan hazır olarak almayacağız" sözlerine Bursalı iş insanlarından tam destek geldi. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay'ın önderliğinde bir araya gelen Bursalı iş insanları, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ihtiyaçlarını belirlemek için acil toplantı gerçekleştirdi. Bursa'da yer alan işletmelerin TSK'nın hangi ihtiyaçlarına cevap verebileceğinin değerlendirildiği toplantının ardından açıklamada bulunan Başkan Burkay, Bursa olarak Türk askeri için nano teknoloji, akıllı ve fonksiyonel tekstiller ve elektronik teknolojilerinin birleştirilerek akıllı ve çok fonksiyonlu askeri kıyafet ve teçhizatların üretimi için harekete geçtiklerini söyledi.

DÜNYA DEVİ FİRMALAR

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Burkay, "NASA, Boeing ve Airbus gibi dünya devi kuruluşlar, üretimde kullandıkları birçok parçayı Bursa firmalarımızdan karşılıyor. Türk ordusunun ihtiyaç duyduğu ürün ve parçalar Bursa'da mevcut. Dünyanın en önemli kuruluşlarına parça tedarik eden firmalarımız, Türk savunma sanayi için de ürün geliştirebilir. Bu konuda Bursalı iş insanları, milli ve yerli projelerimizde daha da aktif görev üstlenmeye hazır" dedi. Gelişmiş ülkelerde savunma sanayinin otomotiv sektörünün güçlü olduğu yerlerde hızla büyüdüğünün altını çizen Burkay, Bursa'nın da Türkiye'nin en önemli otomotiv üretim merkezlerinden olduğuna dikkat çekti. Burkay, "Biz TSK'nın tüm ihtiyaçlarına cevap verecek konumdayız" diye konuştu.

NEFER KALKANI

Bursa Teknoloji Koordinasyon ve Ar-Ge Merkezi'ni (BUTEKOM) özellikle askeri tekstiller, teknik tekstiller ve akıllı tekstiller konularında uzmanlaştırmak istediklerini ifade eden Burkay, Savunma Sanayi Müsteşarlığı ile işbirliği içinde olduklarını söyledi. Nefer Projesi kapsamında işbirliğinin daha da geliştirileceğini belirten Başkan Burkay, şöyle devam etti: "Öyle kıyafet imal ediliyor ki asker yaralandığı zaman kanı görünce büzüşen doğal tamponu giysi otomatik yapıyor. Akıllı giysi üzerindeki değişik mikro sensörler sayesinde askerlerin gerginlik, stres, vücut ısısı gibi hayati verilerinin değişimlerinin ölçümü ve buna göre bir çatışma içinde ya da zor bir durumda olup olmadıklarının tespiti yapılabilecek. Hatta bu veriler komuta merkezinden de izlenebilecek. Nano teknoloji ve mikrokapsülasyon teknolojileri ile vitamin salınımı yapabilen ve vücut direncini yükselten çamaşırlar, bu tür bir giysi ile birleştirilerek operasyon sırasında fonksiyonellikleri artırabilecektir. Giysi ile birlikte özel kask ve kamera sistemleri, gece görüş sistemleri gibi teçhizatlar ise askerin güvenliğini ve operasyonun kabiliyetini artıracaktır. Artık gelişmiş bir ülke olduğumuz için özel harekât birliği gibi birliklerimizin bu tür ürünleri kullanması gereklidir. Bu nedenle bu tür ürünlerin pazarını oluşturmamız lazım. Savunma Sanayi Müsteşarlığı ile işbirliği yapıyoruz. Geleceğin askerinde ülkelerin ciddi anlaşmaları var. Bu konuda biz de söz sahibi olmak istiyoruz."

GELECEĞİN ASKERİ

BUTEKOM'un Aralık 2017'de uluslararası kuruluşlar tarafından da akredite edildiğini hatırlatan BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Burkay, "İleri Kompozit Malzemeler Mükemmeliyet Merkezimiz bu yılın Haziran ayında devreye giriyor. Tekstil ve Teknik Tekstil Mükemmeliyet Merkezimizle birlikte kompozit malzeme teknolojileri alanında farklı standartta 1.200'den fazla test, bu merkezlerde yapılabilecek. Raylı sistemler, taşımacılık ve havacılık sektörlerinin ihtiyacı olan yanmazlık testlerinin tümü de burada yapılacak. Malzeme karekterizasyonu ile ilgili tüm testleri aynı çatı altında yapma yetkinliğine de sahip olacak bu tesis, firmalarımızın maddi kaynaklarını verimli kullanılmalarına imkan oluştururken, ciddi anlamda zaman tasarrufu da sağlayacak. Bu konuda yapılan araştırmaların niteliği de yükselecek" ifadelerini kullandı.

"VATANIMIZA SAHİP ÇIKACAĞIZ"

BTSO öncülüğünde, Bursa'da faaliyet gösteren 130'a yakın iş dünyası ve sivil toplum kuruluşunun, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Afrin'de terör örgütlerine yönelik yürüttüğü harekâta tam destek verdiğini de kaydeden Burkay, güçlü ekonominin bağımsız Türkiye'nin teminatı olduğunu ifade etti.  Türkiye'nin Afrin'deki terörle mücadeledeki başarısının ekonomiye çok olumlu yansıması olduğunu, dünya ölçeğinde Türkiye ve ekonomisine olan güveni artırdığını ifade eden Burkay, "Türkiye'nin sınır güvenliğini ve toprak bütünlüğünü tehdit eden terör gruplarının bölgeden temizlenmesi adına başlatılan Zeytin Dalı Operasyonu, aynı zamanda bölgedeki masum sivillerin güvenliğinin sağlanması adına da oldukça önem arz etmektedir. Bursa iş dünyası ve sivil toplum örgütleri olarak, 15 Temmuz hain darbe girişiminde tek yürek olup darbecilere karşı koyduğumuz gibi bugün de yarın da aynı birlik ve beraberlikle vatanımıza sahip çıkacağız" şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.