Hava Durumu

BTSO'da zafer Burkay'ın!

Bursa kamuoyunu uzun süredir meşgul eden BTSO seçimleri sonuçlandı. 63 komitede 134 meclis üyesinin belirlendiği seçimlerde mevcut Başkan İbrahim Burkay, 51 komitede ipi göğüsledi.

Haber Giriş Tarihi: 03.04.2018 19:20
Haber Güncellenme Tarihi: 03.04.2018 19:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
BTSO'da zafer Burkay'ın!

N. Nuri YAVUZ

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) seçimleri tamamlandı. Sabah 09.00'da başlayan seçimler, 17.00'de tamamlandı. Yoğun bir katılımla gerçekleştirilen seçimlerde 63 komiteden toplam 134 Meclis üyesi belirlendi. İbrahim Burkay'ı destekleyen 'Mavi' liste ile İlhan Parseker'i destekleyen 'Beyaz' listenin yarıştığı seçimlerde ipi Burkay'ın listesi göğüsledi. Meclis üyelerinin yaklaşık yüzde 80'i 'Mavi' listeden oluştu. 63 komiteden 51 tanesini Burkay'ın mavi listesi kazanırken bir komiteyi tarafsız aday kazandı. Diğer başkan adayı İlhan Parseker'se 11 komitede kaldı.

PLASTİKTE EŞİTLİK

63 komite arasından yalnızca 14. Komite'de galip çıkmadı. Plastik sektörünü ilgilendiren komitede iki liste arasında 147-147 eşitlik sağlandı. Bu komitede kesin sonuçların 1-2 gün içinde netleşmesi bekleniyor. Komitedeki oylar seçim kurulu tarafından incelenecek, şayet bir değişim olmaz ise komitenin kazananı kura yöntemiyle belirlenecek.

İNAN SANDIKTAN ÇIKAMADI

Başkan adaylarından İbrahim Burkay ve İlhan Parseker kendi meslek komitelerinden seçilerek Meclis'e girmeyi başarırken üçüncü aday Mahmut İnan, sandıktan çıkamadı. 55. Komitede yarışan İnan, 56 oy aldı. Bu komiteyi de 130 oy ile 'mavi' liste kazandı.

BAŞKAN SALI BELLİ OLACAK

Meclis üyelerinin belirlenmesinin ardından gözler başkanlık seçimine çevrildi. 10 Nisan Salı günü yeni meclis üyeleri ilk toplantısını yapacak ve bu toplantıda yeni başkan ve yönetim kurulu ile meclis başkanı belirlenecek.

BURKAY'DAN AÇIKLAMA

Seçimlerin tamamlanması sonrası basın açıklaması yapan BTSO Başkanı İbrahim Burkay, "Bursa iş dünyası bugün, bir demokrasi şöleni yaşadı. Seçimimizi büyük bir suhulet ve barış içinde tamamladık. Bütün sandıklarımız açıldı. 63 komitede 73 sandıkta seçimler gerçekleştirildi. Biz 'mavi' liste olarak yola çıktık ve şükürler olsun 'mavi' listeden seçime giren dostlarımız, toplam meclis sandalyesinin yüzde 80'inden fazlasını kazandı. Sadece bir komitemizde eşitlik söz konusu, 1-2 gün içinde o da netleşecek. Önümüzdeki Salı günü, yeni oluşan meclis yapımızla yeni yönetim kurulunu ve yeni meclis divanını seçeceğiz" dedi.

TARTIŞMA YAŞANDI

Bu arada, Enerji Komitesi seçimlerinde Parseker ile bir komite üyesi arasında tartışma çıktı. Hakaretlerin havada uçuştuğu tartışma, çevredekilerin müdahalesiyle son buldu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.